Chiftelute mici cu ceapa
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separator







addf
separator separator
separator
Home / Retete Culinare / Aperitive / Chiftelute mici cu ceapa

Chiftelute mici cu ceapa

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Chiftelute mici cu ceapa
Retete culinare, Retete Aperitive - Reteta Chiftelute mici cu ceapa

Ingrediente pentru chiftelute:
500 gr carne tocata de porc
500 gr carne tocata de vita
2 cepe mijlocii
2 galbenusuri de ou
2 felii de paine integrala inmuiata in lapte
sare, piper
1/2 l ulei

Ingrediente pentru sos:
1 kg ceapa alba,
un borcan de maioneza de 330-400 gr maioneza
sare
otet

Mod de preparare:
1. Carnea se amesteca cu ceapa data pe razatoarea mica, galbenusurile de ou, painea inmuiata in lapte si stoarsa bine, cu sare si piper dupa preferinta. Se formeaza chiftelutele care se prajesc in ulei.
2. Ceapa se taie rondele subtiri, se pune intr-o oala, se acopera cu apa si se adauga 4-5 linguri de otet si sare. Se fierbe pana ceapa este bine patrunsa, insa nu zdrobita. Se scurge de apa si se da la racit.
3. Ceapa racita, se amesteca cu chiftelutele prajite si se adauga maioneza. Se omogenizeaza compozitia.
4. Se aseaza compozitia pe un platou rotund sau oval, se orneaza dupa fantezia fiecaruia: cu chftelute, frunze de patrunjel, fasii de ardei gras rosu si verde.Eu asa am ornat si a iesit ceva impresionant.
Sunt foarte gustoase si adorate de Craciun!


Pofta buna la Chiftelute mici cu ceapa!

Reteta trimisa de
Domnica Giurgiu “Aglaia” in cadrul concursului Castiga un mixer vertical "Sunny Morning"







Acest articol a fost citit de 1625 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

Comentarii (1)


adauga_bannerul_tau