Piftie de porc
close
info
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separator







addf
separator separator
separator
Home / Retete Culinare / Aperitive / Piftia de porc

Piftia de porc

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Piftia de porc
Poate te intereseaza si...

Reteta piftie de porc. Nicio masa traditionala de sarbatori nu este completa fara piftie de porc. Piftia de porc preparata cu mult usturoi, va fi delicioasa! Reteta de piftie de porc pe care v-o prezentam este preluata din volumul “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, scrisa de Radu Anton Roman si aparuta la editura Paideia.
Ingrediente si cantitati:
cap de porclimbasoricipicioare de porcurechicazaturi de carne3 kg de oase (incheieturi mari de vaca, sparte)1 ceapa1 lingura cu sare1 capatana de usturoi
Mod de preparare:
1. Se fierb oasele de vaca 3-4 ore, apoi se trece zeama prin sita.2. In zeama asta se fierbe tot ce-i din porc, cu ceapa, ore si ore (pana se desprinde totul de pe oase)3. Se dezoseaza si se pune carnea in castron.4. Usturoiul se piseaza marunt (pasta) si se amesteca cu zeama de la fiert, indelung, s-o parfumeze.5. Se toarna zeama in castron, peste carne, si se da la rece, sa se inchege. Poti adauga in zeama pentru piftie si rondele de morcovi, pentru mai multa savoare si un aspect deosebit.




Sursa: colectionarul.info

Acest articol a fost citit de 3118 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

Comentarii (1)


adauga_bannerul_tau