Reteta aperitive | Terina de somon
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separator







addf
separator separator
separator
Home / Retete Culinare / Aperitive / Terina de somon

Terina de somon

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Terina de somon
Ingrediente:
250 gr file de somon crud
500 gr somon afumat
100 ml smantana
1-2 foi de gelatina
Marar, patrunjel, piper alb

Pentru o supa:
300 ml apa
1 morcov
1 ceapa mica
Condimente – cimbru, patrunjel si leustean, sare, piper


Mod de preparare:
Se prepara supa cu toate ingredientele de mai sus si se lasa sa dea in cateva clocote.
Se stinge focul, se adauga fileul de somon crud in supa, se acopera si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit bine, se scoate somonul, iar in supa calda se se dizolva foaia de gelatina. Ulterior, zeama de supa se strecoara.
Se umezeste interiorul unei terine cu apa si se captuseste cu folie alimentara, lasand sa depaseasca marginile.
Se tapeteaza cu felii de somon afumat.
Restul de somon afumat se toaca, se amesteca cu smantana si cu o parte din aspicul rezultat din supa+gelatina pana la obtinerea unui amestec cremos dar nu prea lichid.
Se pune in terina un strat de amestec (2/5 din cantitatea totala), se presara marar tocat.
Deasupra se pune fileul de somon taiat in bucati lungi, se completeaza la nivel cu un pic de amestec.
Se inveleste terina, aducand excedentul de folie alimentara pe deasupra, catre mijloc, se preseaza usor si se da la frigider.
Dupa ce s-a racit bine, se rastoarna in farfurie si se taie felii.






Acest articol a fost citit de 2216 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

Comentarii (1)


adauga_bannerul_tau