6 femei cu cariere neobisnuite
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Birou / Cariera / 6 femei cu cariere neobisnuite

6 femei cu cariere neobisnuite

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Am trecut de imaginea casnicei in anii ’50. Am trecut chiar si de ideea ca femeile nu se descurca la matematica sau munca bruta. In 2009, femeile au acoperit spatiul dintre ce parea imposibil si ce se face acum. Aici am vorbit cu 6 femei despre carierele lor neconventionale si cum supravietuiesc intr-o lume a barbatilor care se agata inca de stereotipuri vechi.

Cristina Rodriguez: Inginer de dezvoltare
Cristina Rodriguez merge unde nici o femeie nu a fost pana acum. Dupa vreo 12 ani la Ford, a fost avansata pe postul de inginer de dezvoltare dinamica, prima femeie care a avut acest post.
In 2005 a fost numita inginer de dezvoltare a suspensiilor pe liniile de vehcule Taurus si Taurus X. Responsabilitatile sale include managerierea compromisului dintre calitatile mersului si viteza de raspuns, pe langa calibrarea directiei si “senzatiei.”
“Ca sa fac ce fac, corpul meu devine un instrument fin calibrat,” spune Rodriguez. “Picioarele mele, spatele meu, umerii, bratele si mainile toate vin inputari de colectionare de date.”
Rodriguez le multumeste parintilor pentru interesul sau in mecanica. Tatal sau este inginer chimist si a invatat-o sa fie analitica si mama a incurajat-o sa desfaca si asambleze obiecte.
Rodriguez a absolvit Institutul de Tehnologie din Georgia si are un master de la Universitatea din Michigan.

Jill Heinerth:Regizor/fotograf sub apa
Lui Jill Heinerth, de la Heinerth Productions Inc., nu ii este frica de apa. A facut scufundari in icerbergurile din Antartica, in tuburi vulcanice si in locuri izolate precum pesterile inghetate din Siberia.
Specialitatea sa este filmul sub acvatic in medii complicate, mai ales pesteri. Heinerth, care face scufundari de peste 20 de ani spuen ca de mica si-a dorit sa fie explorator.
“Familia nu mi-a stabilit niciodata limite,” spune aceasta “Barierele rasiale si de sex nu au existat in familia mea. Oamenii erau pur si simplu oameni, capabili sa-si indeplineasca visele prin tenacitate.”
Cand s-a alaturat exploratorilor sub acvatici, fiind una dintre singurele femei, a fost mai dificil.
“La inceput au existat multi barbati care au incercat sa ma descurajeze, spunandu-mi ca nu este locul pentru mine,” spune aceasta. “Asta cu timpul s-a transformat in barbati fascinati de faptul ca sunt explorator de pesteri. Acum nu mai intalnesc atat de multa opozitie ci de cele mai multe ori respect atat de la barbati cat si de la femei.”

Caroline Serrato: Locotenent de politie
Locotenentului de la departamenul de politie din Hillsborough, California ii place ca nu stie ce obstacole si oportunitati de vor ivi pe teren cand nu se afla legata de un birou.
Jobul ei include supravegherea investigatiilor si antrenarea si asistarea in termeni de tehnologie si evenimente speciale.
“Intr-o singura saptamana am trecut de la asistenta cu securitate pentru o vizita presedentiala la o investigatie de crima la returnarea unui caine stapanului,” spune aceasta. “Varietatea constanta este fascinanta si am avut experiente uimitoare.”
Cu aproape 20 de ani de experienta in politie, Serrato spune ca jobul ei face o diferenta in vietile oamenilor si imbunatateste siguranta cosiala. Desi este o cariera dominata de barbati, Serrato spune ca nu a fost o problema. Mai mult, adevarata problema este sa schimbi preconceptiile create de rezolvarea investigatiilor in serialele politiste.
Cat despre viitorul femeilor in aceasta cariera, Serrato spera ca mai multe femei vor deveni mai interesate de politie si crede ca societatea accepta cu mai mare usurinta ideea une mame care “face ture de noapte sau lucreaza in dimineata de Craciun si nu isi vede copiii toata ziua.”


Acest articol a fost citit de 1777 vizitatori

 • 6 femei cu cariere neobisnuite
 • 6 femei cu cariere neobisnuite
 • 6 femei cu cariere neobisnuite
 • 6 femei cu cariere neobisnuite
 • 6 femei cu cariere neobisnuite
 • 6 femei cu cariere neobisnuite
Galerie Foto [6]
Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

Comentarii (2)


adauga_bannerul_tau