Cum sa fii o angajata model
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Birou / Cariera / Cum sa fii o angajata model

Cum sa fii o angajata model

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Cum sa fii o angajata model
Daca esti angajata, inseamna ca performantele de la locul de munca iti sunt evaluate dupa o multitudine de criterii. Ele sunt diferite in functie de domeniu, insa unele sunt general valabile.
Ca sa fii o angajata buna trebuie sa ai cel putin opt calitati esentiale. Cei de la All Women Stalk au facut lista acestora:
Ca sa fii un bun angajat trebuie sa dai dovada ca esti o persoana optimista. Asta denota ca esti dispusa sa muncesti, in loc sa te plangi tot timpul de ceva. Mai mult chiar, colegii vor avea cuvinte de lauda despre tine, iar seful va fi incantat sa te aiba in echipa.
Onestitatea face dintr-un om si un angajat bun. Angajatorul isi doreste o persoana onesta, ca sa stie exact pe cine se bazeaza. Seful nu isi doreste linguseli atunci cand incearca din rasputeri sa faca lucrurile sa iasa mai bine, deci mai bine incearca o "carte a onestitatii".
Un bun angajat trebuie sa fie automotivat, sa vina singur cu idei si propuneri. Daca vei sta si vei astepta indicatii, cu siguranta nu te vei remarca cu nimic. Seful tau va aprecia initiativele tale si faptul ca iti dai interesul.
Nu uita sa fii atent la detalii. Un angajat care a fost atent la detalii isi va dovedi eficienta in momentele de criza, oferind solutia care va rezolva problema. Este nevoie sa te concentrezi si pe amanunte, nu e suficienta doar privirea de ansamblu.
Fii respectuos cu cei din jurul tau. Cei care isi respecta colegii sunt mai apreciati in comparatie cu cei care sunt mojici. Daca tu dai dovada de respect si cei din jur se vor purta la fel cu tine.
Punctualitatea este o calitate esentiala pentru un bun angajat. Nu multi sefi tolereaza angajatii care isi permit sa nu fie punctuali. De asemenea, faptul ca nu poti sa iti faci programul in asa fel incat sa ajungi la timp la birou spune multe despre tine.
Sa fii o persoana de incredere, iar atunci cand promiti ca faci ceva sa nu te faci ca uiti. Daca cineva iti cere ajutorul, fa tot ce iti sta in putere sa rezolvi problema.
Si nu in ultimul rand, ca sa fii un bun angajat, evita barfa. Sefii nu isi doresc ca angajatii lor sa barfeasca cat e ziua de lunga, luand in considerare ca asta ar putea produce tensiuni intre tine si colegi. Atunci cand lumea e suparata nici lucrurile nu ies bine.
Sursa: ziare.com

Acest articol a fost citit de 1622 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

Comentarii (1)


adauga_bannerul_tau