Metode de contraceptie la 20, 30, 40 de ani
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Relatii / Contraceptie / Metode de contraceptie la 20, 30, 40 de ani

Metode de contraceptie la 20, 30, 40 de ani

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Care sa fie cele mai bune metode de contraceptie pentru varsta noastra? Sigur v-ati intrebat ce metode de contraceptie ne-ar feri de boli si sarcina, in functie de ani si de schimbarile hormonale ce vin cu acestia.

Metode de contraceptie pentru tanara de 20 de ani
Aceasta este perioada cu cele mai mari griji si nelamuriri. Este dificil sa alegi din multitudinea de metode de contraceptie aflate pe piata. La debutul vietii sexuale, este de preferat sa folosesti doua metode de contraceptie, cum ar fi pilula si prezervativul. Astfel, beneficiezi de o protectie crescuta, atat fata de o sarcina nedorita, cat si fata de bolile cu transmitere sexuala.

Metode de contraceptie pentru femeia de 30 de ani si mai bine
In acest moment al vietii, contraceptia este strans legata de planificarea familiala – isi doreste sau nu copii?
Cele mai agreate metode de contraceptie de catre femeile de 30 – 40 de ani sunt diafragma, prezervativul feminin, inelul vaginal si plasturii contraceptivi. Insa , cele mai recomandate metode de contraceptie ar fi pilula contraceptiva (cea cu progesteron), implantul contraceptiv, prezervativul masculin, sterilizarea chirurgicala, pilula de a doua zi.

Metode de contraceptie pentru femeia trecuta de 40 de ani
Este varsta la care femeile dispun de cea mai mare varietate de optiuni contraceptive. Dat fiind faptul ca pilulele anticonceptionale de ultima generatie au un continut redus de estrogeni, ele sunt recomandate si femeilor slabe, sanatoase, de peste 40 de ani.
Ele aduc beneficii organismului, regland menstruatiile neregulate, controland bufeurile, reducand riscul fracturilor de sold datorate osteoporozei si reducand riscul de cancer ovarian, endometrial si colorectal. Insa, cea mai utilizata metoda de contraceptie de catre femeile de peste 40 de ani este sterilizarea chirurgicala, adica legarea trompelor uterine.

Statisticile arata ca atat femeile trecute de 40 de ani cat si adolescentele nu sunt adeptele utilizarii vreunei metode de contraceptie, prin urmare prezinta rata cea mai ridicata de avorturi. Deosebirea dintre acestea este, insa, ca femeile trecute de 40 de ani stiu sa foloseasca corect metoda de contraceptie aleasa.


Acest articol a fost citit de 2486 vizitatori

  • Metode de contraceptie la 20, 30, 40 de ani
Galerie Foto [1]
Sondaj

Adauga pererea ta!
Pentru a participa la sondaj trebuie sa va autentificati.

Rezultate:Raspunsuri:
a. 
 
 (3)
b. 
 
 (3)
c. 
 
 (4)


Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

Comentarii (2)


adauga_bannerul_tau