Metode naturale de contraceptie
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Relatii / Contraceptie / Metode naturale de contraceptie

Metode naturale de contraceptie

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Metode naturale de contraceptie
Principalele criterii de care trebuie sa tii cont in alegerea unei metode de contraceptie sunt gradul de eficienta in evitarea instalarii unei sarcini, in protectia impotriva bolilor cu transmitere sexuala si eventualele reactii adverse ( in cazul fumatoarelor exista riscul aparitiei emboliei pulmonare).

In acest sens, specialistii in planificare familiala sau medicii ginecologi te pot consilia cel mai bine si te pot ajutasa iei cea mai buna decizie in alegerea contraceptivului potrivit.

Folosite mai ales in trecut, metodele naturale de contraceptie sunt cele mai nesigure. De aceea, este indicat sa nu apelezi la ele, mai ales ca ai atatea optiuni moderne.

Printre metodele naturale de contraceptie cel mai des folosite se numara metoda calendarului. Aceasta metoda presupune cunoasterea de catre femeie a duratei ciclurilor menstruale din ultimele sase luni. Metoda este riscanta, mai ales in cazul ciclurilor neregulate.

Unele semnale fizice o pot ajuta pe femeie sa isi dea seama de perioada fertila, unul dintre acestea fiind nivelul mucusului cervical. Masurarea temperaturii bazale poate indica perioada de ovulatie.

In momentul de fertilitate maxima, temperatura creste cu pana la 0,5°C si se mentine astfel pana la urmatorul ciclu. Dupa patru zile de la cresterea temperaturii bazale si pana la urmatoarea menstruatie, riscurile de sarcina sunt aproape excluse.

O alta metoda de contraceptie des intalnita este coitus interruptus (retragerea penisului din interiorul vaginului inainte de ejaculare), care insa nu ofera o siguranta deplina, pentru ca lichidul preejeculator contine un numar mic de spermatozoizi, care pot fecunda insa ovulul.


Acest articol a fost citit de 1539 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau