Efecte benefice ale cainilor asupra copiilor
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Mamici / Copii / Efecte benefice ale cainilor asupra copiilor

Efecte benefice ale cainilor asupra copiilor

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Efecte benefice ale cainilor asupra copiilor
Poate te intereseaza si...

Animalele de companie ar putea avea efecte benefice asupra copiilor, afirma autorii unui studiu european recent, mai ales câinii, care ofera o companie placuta si multa dragoste stapanilor.

Revista Pediatrics a publicat un studiu in care afirma ca persoanele - mai ales copii - care traiesc intr-o casa in care exista un animal de companie, au sansa de a fi mai sanatosi decât cei care nu au un animal de companie.

"Expunerea bebelusilor la animalele de companie in primele lor luni de viata poate sa stimuleze sistemul lor imunitar care functioneaza apoi mai bine când lupta contra infectiilor", a declarat medicul Danielle Fisher pentru Los Angeles Times.

Copiii care stau in preajma unui câine in primul lor an de viata, au cu 31% mai putine infectii la nivelul tractului respirator, au cu 44% mai putine infectii la nivelul urechii, iar pe termen lung vor avea nevoie de mai putine antibiotice.

Pentru studiu, au fost monitorizati 397 de copii din Finlanda, de la nastere si pâna când au implinit vârsta de un an.

ABC News a raportat existenta unei legaturi intre durata de timp petrecuta de animalele de companie in preajma copiilor si efectele benefice ale acestora asupra lor.

Copiii care traiesc in case, in care câinii petrec mai putin de 6 ore pe zi, prezinta cel mai mic risc de probleme respiratorii, animalele care stau mai putin in casa fac mai putina mizerie in locuinta.
Autorii studiului cred ca expunerea la mizeria provocata de animalele de companie, duce la o expunere mai mare la diverse tipuri de bacterii, iar acest fapt intareste sistemul imunitar.


Acest articol a fost citit de 3131 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

Comentarii (1)


adauga_bannerul_tau