Reusita in lumea medicala: peste un milion de transplanturi cu celule stem!
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Mamici / Copii / Reusita in lumea medicala: peste un milion de transplanturi cu celule stem!

Reusita in lumea medicala: peste un milion de transplanturi cu celule stem!

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Reusita in lumea medicala: peste un milion de transplanturi cu celule stem!
Reusita in lumea medicala: peste un milion de transplanturi cu celule stem!
Pragul de un milion de transplanturi realizate cu celule stem se considera marele succes al muncii realizate de medicii specialisti si cercetatori in lupta impotriva cancerului de sange cum este leucemia si alte astfel de afectiuni.

Reteaua Mondiala de Transplant de Sange si Maduva (WBMT): Worldwide Network for Blood and Marrow Transplantation, o organizatie stiintifica non-profit care se dedica studiului si realizarii transplanturilor cu celule stem, a anuntat ca pragul primului milion de transplanturi realitate a fost atins la sfarsitul anului 2012.
Datele sunt bazate pe cifrele furnizate de organizatii din intreaga lume si centralizate de WBMT.

“Depasirea pragului de un milion de transplaturi poate fi surprinzatoare pentru toata lumea mai ales ca transplanturile cu celule stem au fost considerate interventii foarta rare pana acum aproximativ un deceniu” afirma Dietger Niederwieser, presedinte al WBMT si profesor-doctor in cadrul departamentului de hematologie si oncologie medicala la Spitalul Universitar din Leipzig, Germania.

“Dar descoperirile importante si aportul adus de cercetatorii si medicii specialisti din intreaga lume au imbunatatit radical ratele de succes ale pacientilor care au apelat la transplantul cu celule stem”

Astazi, mai mult de 70 de boli maligne si non-maligne sunt tratate cu celule stem, rezultand astfel noi forme de tratament pentru pacientii din intreaga lume. Colaborarea intregului personal din clinicile de specialitate duc la cresterea ratei de supravietuire a pacientilor.
Aceasta fiind de peste 90%.

“In toata lumea, peste 50.000 de pacienti / an se trateaza prin transplant, in regiuni din Asia, zona Pacificului pana in Orientul Mijlociu sau America Centrala” afirma Dennis Confer, trezorier al WBMT si seful Programului National al Donatorilor de Maduva al Statelor Unite.
“Potentialul de vindecare al acestei terapii va creste doar gratie implicarii si colaborarii cercetatorilor si medicilor din intreaga lume”.
Sursa: biogenis.ro

Acest articol a fost citit de 1088 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau