Terapiile cu celule stem
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Mamici / Copii / Terapiile cu celule stem

Terapiile cu celule stem

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Terapiile cu celule stem
Cercetarile bazate pe terapii cu celule stem in domeniul leziunilor maduvei spinarii se pare ca au avut rezultate uimitoare, ajutand persoane imobilizate sa mearga din nou.

Dupa ce a trecut de a doua runda de teste utilizand celule stem pentru a reface fibrele nervoase, China Spinal Cord Injury Network (ChinaSCINet) a solicitat in China aprobarea celei de-a treia faze -ultima.
Pentru aceasta faza exista sperante ca va demara in toamna.

Dr. Wise Young, director executiv al ChinaSCINet, a declarat ca 15 din 20 de pacienti din orasul chinezesc Kunming, care au beneficiat de transplanturi de celule din sangele cordonului ombilical si terapie intensiva, au fost capabili sa mearga cu sustinere minima la sapte ani dupa vatamarea completa a maduvei spinarii.
“Este pentru prima data in istorie cand putem vedea regenerarea maduvei spinarii” a declarat dr Young.

Tratamentul implica injectarea de celule mononucleare din sangele cordonului ombilical in coloana vertebrala a pacientului pentru a ajuta la regenerarea nervilor, in timp ce litiumul este folosit pentru a sustine cresterea fibrelor nervoase.

Fiecare componenta a terapiei combiante va fi testata in cea de-a treia etapa, care va cuprinde 120 de pacienti in China si alti 120 in India, Norvegia si Statele Unite, conform spuselor dr. Young.

“Daca faza trei a experimentului este un succes, ar trebui sa primim aprobarea mondiala pana la jumatatea anului 2015″ a declarat acesta.
Sursa: biogenis.ro

Acest articol a fost citit de 1116 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau