Uleiurile volatile
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separator







addf
separator separator
separator
Home / Frumusete / Cosmetica / Uleiurile volatile

Uleiurile volatile

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Uleiurile volatile
Poate te intereseaza si...

Uleiurile volatile, magia frumusetii orientale. Frumusetea lor este ascunsa ochilor curiosi. Chiar daca prin "hijabul" (val) misterios nu le poti zari decat ochii mari, de culoarea cafelei, femeile arabe acorda o atentie deosebita intregului corp. Se pare ca secretul frumusetii si senzualitatii acestora sta ascuns in mici sticulete cu uleiuri aromate.
Civilizatia araba este legata de numele doctorului Abu Ali al-Husain Ibn Abd Allah Ibn Sina, cunoscut in Occident ca Avicena. Acest om a trait la sfarsitul secolului al X-lea. In cei 58 de ani de viata de peregrinare a scris aproape 100 de carti. Descoperirea distilarii a fost rezultatul cercetarilor sale in alchimie. Trandafirul, Rosa centifolia, este planta pe care acesta a ales-o pentru primele sale experimente.
Ulterior, si-a indreptat atentia spre multe alte plante, distiland atat esente, cat si ape aromatice. Apa de trandafir a devenit una dintre cele mai importante parfumuri folosite. Ea a ajuns in Europa in timpul cruciadelor, impreuna cu alte esente si parfumuri exotice: nard, smirna, tamaie, mirt, chiparos, obligeana, coriandru, migdale amare, cedru, ienupar, hena.
Sunt la fel de pretioase si in prezent. Doamnele din intreaga lume nu fac exceptie cand vine vorba despre ingirjire si frumusete. Indiferent de traditie, minunatele esente isi dovedesc eficienta spre deliciul si beneficiile intregului corp. Arta, indemanarea si preferintele proprii isi unesc fortele in spiritul sanatatii si frumusetii.
Virtuti volatile
Potrivit unui studiu recent realizat de Clinique La Prairie din Elvetia, araboaicele au cea mai sanatoasa, mai fina si mai frumoasa piele din lume. Datorita efectelor multiple, uleiurile magice erau folosite inca din cele mai indepartate timpuri pe tot corpul. Pielea devenea astfel moale, placut parfumata, parul stralucitor si matasos. In ce consta este secretul lor?
Teste recente de laborator au dovedit faptul ca anumite substante din plante pot fi bine resorbite in piele. De aici acestea ajung in sange sau in sistemul limfatic. Substantele active ale plantelor trec de bariera tesutului epitelial si prin schimb celular actioneaza la nivelul circulatiei sangvine. Acest proces revigoreaza intregul organism, iar prin respiratie, transpiratie si urina se elimina practic reziduurile.
Considerate ca fiind substante active ale plantelor, uleiurile volatile dezvolta in apa calda vapori incarcati de arome care prin inspirare pun in functiune intregul corp. Se instaleaza o stare de bine generala, deoarece sunt activate atat organele respiratorii, cat si cele digestive, circulatorii. Prin urmare, nu e doar magie, ci o intreaga chimie pe care orientalii au stiut sa o exploateze si sa o poarte, in timp devenind astfel un etalon al frumusetii pentru intreaga lume.
Uleiul de iasomie
Floarea alba de iasomie, al carei miros diafan este inconfundabil, are nu doar proprietati terapeutice remarcabile, ci si cosmetice. Uleiul de iasomie se remarca prin calmarea pielii inflamate, fiind unul dintre cele mai costisitoare uleiuri. Ajuta atat la intretinerea tenului, cat si a parului. Este recomandat cu precadere tenurilor cu tendinta de ingrasare sau in tratarea acneei. Destindere este efectul pentru care mai este renumit uleiul de iasomie. De asemenea, stimularea virtutilor reproductive este legata de aceasta esenta.
Uleiul de levantica
Se deosebeste prin aroma sa puternica, fiind unul dintre putinele uleiuri care pot fi utilizate exclusiv pe piele. Din vechi timpuri este cunoscut faptul ca ajuta la relaxare si inlatura insomnia. Cateva picaturi in apa de baie si starea de bine se instaleaza instant.
Uleiul de lamaie
Fiind utilizat in numeroase scopuri, uleiul de lamaie confera o senzatie reconfortanta. Poate fi folosit pentru masaj sau picurat in apa calda a baii. Echilibrul tenului gras se obtine si cu ajutorul acestui ulei. De asemenea, uleiul de lemongrass (alturjan oil) ajuta la stimularea sistemului digestiv, atunci cand este amestecat cu lapte si un ulei tipic indian, iar cateva picaturi in baia de aburi vor deschide porii pielii.


Sursa: csid.ro

Acest articol a fost citit de 2069 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau