Batoanele de ciocolată bune pentru sănătate şi siluetă
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Sanatate / Diete de Slabit / Batoanele de ciocolată bune pentru sănătate şi siluetă

Batoanele de ciocolată bune pentru sănătate şi siluetă

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Batoanele de ciocolată bune pentru sănătate şi siluetă
Batoanele de ciocolată bune pentru sănătate şi siluetă
Batoane de ciocolată cu 50% mai puţină grăsime, care au în compoziţia lor suc de fructe, au fost preparate de cercetătorii de la Universitatea Warwick din Marea Britanie.

Noile batoane sunt bune atât pentru starea de sănătate, cât şi pentru siluetă, întrucât picăturile de suc de fructe - măr, portocală şi coacăze - pe care le conţin înlocuiesc până la jumătate din conţinutul de grăsimi prezent în batoanele obişnuite de ciocolată, informează dailymail.co.uk.

Tehnica de preparare a acestor batoane fucţionează perfect cu toate tipurile de ciocolată - neagră, albă, cu lapte - şi oferă produsului final o aromă fructată.

Specialiştii britanici au în vedere şi posibilitatea de a înlocui sucul de fructe cu o soluţie de apă şi vitamina C, pentru a menţine gustul de ciocolată.

Tehnica de fabricaţie, concepută de cercetătorii de la Universitatea Warwick, înlocuieşte untul de cacao şi grăsimile din lapte, folosite în batoanele obişnuite, cu sucul de fructe - un lichid alcătuit din microbule.
Savanţii au reuşit să obţină această emulsie folosind metoda Pickering, o metodă care împiedică micile bule să se unească între ele.
Cercetătorii britanici speră că metoda lor va fi preluată de industria dulciurilor pentru a introduce pe piaţă batoane de ciocolată cu conţinut scăzut de grăsimi şi alte dulciuri asemănătoare.

Deşi este bogată în grăsimi şi zahăr, ciocolata cu suc de fructe are o concentraţie ridicată de substanţe naturale din plante, considerate sănătoase, precum antioxidanţii şi flavonoizii.
În plus, prin înlocuirea sucului de fructe cu o soluţie de apă şi vitamina C, utilizatorul va putea să beneficieze de o reducere consistentă a conţinutului de glucide din aceste batoane de ciocolată.
Sursa: mediafax.ro

Acest articol a fost citit de 851 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau