Bronzul frumos trece prin farfurie
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separator







addf
separator separator
separator
Home / Sanatate / Diete de Slabit / Bronzul frumos trece prin farfurie

Bronzul frumos trece prin farfurie

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Bronzul frumos trece prin farfurie
Poate te intereseaza si...

O dieta bogata in legume si fructe este garantia unui bronz frumos si de durata. Si asta pentru ca pigmentul din piele depinde de ceea ce mananci. Putina grija din acest punct de vedere poate face ca bronzul sa reziste mai mult daca, pe langa cremele de protectie, sunt respectate si cateva regului de alimentatie.
Este vorba despre consumul in cantitati crescute de substante care combat efectele negative ale razelor UV si stimuleaza producerea de melanina - pigmentul natural al pielii. Sante scrie ca secretul bronzului frumos si de durata sta in farfurie.
Cum aplici corect cremele de protectie solara
Alimentele recomandate sunt: caisele, piersicile, visinele, ciresele, morcovii, rosiile, broccoli, spanacul, cartofii dulci, ardeii grasi si pepenele rosu si galben, coacazele, lactatele, pestele si carnea de pui.
Dieta care ajuta soarele
Incepe ziua cu un pahar de suc de morcovi care mentine si intensifica bronzul. Foarte multe produse pentru bronzat folosesc caroten extras din morcovi ca sa activeze melanina din piele.
Bea suc de rosii si mananca multe salate cu rosii. Daca adaugi si ulei de masline vei accelera asimilarea celui mai bun antioxidant natural, licopenul, care are marele merit de a reduce riscul arsurilor solare.
Piersicile si caisele - sunt o sursa perfecta de vitamina E, in proportie perfecta cu beta-caroten. In plus, piersicile sunt o formidabila sursa de seleniu fundamental necesar pentru o piele sanatoasa. In ceea ce priveste caisele, 200 de grame de caise pe zi sunt suficiente pentru stimularea, in decurs de o zi, a productiei de melanina, pentru toata suprafata corpului.
Iaurt si lactate usoare - care prin mineralele si enzimele continute previn imbatranirea celulelor si ridica gradul de toleranta al pielii la soare.
Carnea de peste si pui ca sursa pretioasa de omega 3, seleniu si zinc, minerale foarte importante in perioada expunerilor la soare, dar si proteine de buna calitate, fara aport de grasimi.
Ar mai trebui spus ca zincul contribuie la prevenirea si combaterea inflamatiilor pielii cauzate de arsurile solare si garanteaza un bronz uniform de durata, iar seleniul ofera protectie anti-UV, faciliteaza bronzarea si incetineste imbatranirea cutanata.


Sursa: ziare.com

Acest articol a fost citit de 2432 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau