Dieta Disociata
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Sanatate / Diete de Slabit / Dieta Disociata

Dieta Disociata

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Dieta Disociata
Poate te intereseaza si...

Dieta Disociata
Diabetul zaharat este una dintre cele mai grave boli cronice care pot aparea in urma unei diete disociate. "Excesul de proteine, glucide si lipsa potasiului sau a altor minerale care pot aparea in unele zile atunci cand tinem o dieta disociata induc organismului dezechilibre majore, care se pot solda cu aparitia unor boli metabolice, diabetul zaharat fiind una dintre cele mai importante", atentioneaza dr. Eduard Adamescu, medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice. Alte efecte care pot aparea dupa terminarea dietelor sunt revenirea la greutatea initiala sau chiar acumularea unor kilograme in plus - asa-numitul efect yo-yo - si celulita.
Nutritionistii spun ca exista doua tipuri de diete disociate - pe zile sau pe mese.
 
"Primul fel de dieta presupune consumarea aceluiasi tip de aliment timp de una sau mai multe zile. Astfel, in perioada consumarii unui singur tip de aliment, organismul va dezvolta un singur lant metabolic, iar rezultatele vor fi vizibile intr-un timp relativ scurt. Dezavantajul principal al acestei diete este ca nu poate fi aplicata pe o perioada indelungata de timp si, mai ales, nu poate fi asimilata cu un stil de viata, deoarece nu furnizeaza organismului necesarul zilnic de diversi nutrienti. De asemenea, mai intervine si monotonia consumarii unui singur tip de aliment cat e ziua de lunga. In plus, dupa incetarea dietei, exista riscul iminent al unei cresteri ponderale", atentioneaza lector univ. dr. Lygia Alexandrescu. Cel de-al doilea tip de dieta disociata consta in consumarea, la aceeasi masa, a unui singur tip de aliment sau a mai multor feluri de mancare a caror combinatie este permisa.
Regimul nu respecta normele nutritionale stabilite de experti
Specialistii sustin insa ca aceste tipuri de diete sunt periculoase pentru organism, pentru ca nu respecta normele de nutritie. "Exista niste proportii stabilite stiintific de experti si care trebuie respectate. Cu acest regim, chiar daca slabim, riscam sa facem unele dezechilibre metabolice.
Mai mult, dieta disociata ne va solicita si ficatul - principalul organ metabolic activ", subliniaza dr. Adamescu. De aceea, medicii spun ca este bine sa consumam toate tipurile de nutrienti, avand in vedere diversitatea si varietatea alimentelor. "Practic, la o masa se pot consuma carne, oua, peste, branza, cu legume proaspete, sub forma de salate sau preparate la abur. Fructele trebuie consumate doar proaspete, la mese separate", ne sfatuieste dr. Alexandrescu.
 


Sursa: Gandul

Acest articol a fost citit de 48588 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau