Paine sanatoasa fara gluten
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separator







addf
separator separator
separator
Home / Sanatate / Diete de Slabit / Paine sanatoasa fara gluten

Paine sanatoasa fara gluten

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Paine sanatoasa fara gluten
Fiind diagnosticat cu o boala celiaca sau cu intoleranta la gluten si fiind nevoit sa te adaptezi unei diete fara gluten poate sa para o decizie foarte neplacuta. Totusi, sunt multe grane care nu contin gluten si sunt delicioase, acestea inlocuind graul, orezul sau produsele din orz pe care le-ati evitat. Painea este un produs de baza in dieta, desi pot fi cumparate de la magazina o gama larga de produse fata gluten, puteti sa va faceti painea voastra fara gluten si acasa. Daca aveti o masina de facut paine, atunci painea voastra fara gluten poate sa fie si mai usor de realizat. Iata mai multe informatii despre painea fara gluten si cum sa iti coci aceasta paine in masina ta de facut paine.
Grauntele intregi fac parte dintr-o dieta sanatoasa.
Se recomanda adultilor sa manance in fiecare zi aproximativ 120 de grame de grane( bazata pe o dieta cu 2000 de calorii). Macar 90 de grame dintre acestea ar trebui sa fie graunte intregi. Pentru mancatul sanatos se recomanda copiilor sa manance de la 3 la 8 mese in care sa serveasca graunte, depinzand de sex si de varsta. Jumatate din aceste portii ar trebui sa fie fara grasimi, zahar si sare. O masa sa fie echivalentul unei felii de paine.
Ce sunt Grauntele Intregi?
O graunta intreaga este toata samanta, inclusiv nutrientii naturali care apar pe o planta comestibila. Marimea, forma si culoarea semintei se refera tot la bob si variaza in functie de specie. O grana este considerata intreaga atunci cand contine toate cele 3 parti ale semintei: tarata, germenul si endospermul. Granele care contin gluten, cum sunt graul, orezul si orzul sunt considerate grane intregi atunci cand sunt neprocesate, sau sunt multe alte grane intregi care nu contin gluten.
Mancati fara gluten
O dieta fara gluten necesita modificarea produselor din graunte ( si a oricaror mancaruri care contin gluten) pe care le mancati. Cand omiti graul, orezul si orzul din dieta, elimini si fibrele si vitaminele B care sunt gasite in graunte. Pentru ca organismul tau sa functioneze bine si pentru a evita epuizarea vitaminelor, trebuie sa te asiguri ca vei consuma alte graunte care sa contina acesti nutrienti importanti.
Ce alegeri de graunte fara gluten ar trebui sa faceti: amarant, hrisca, porumb, inclusiv malai.
orezul Indian, ovazul, inclusiv ovazul quinoa si orezul, amandoua sunt brune, orezul salbatic, sorgul.






Acest articol a fost citit de 3838 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

Comentarii (1)


adauga_bannerul_tau