Drepturi muzica
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Mondene / Eveniment / Drepturi muzica

Drepturi muzica

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Drepturi muzica
Misiunea noastra este oferirea unui suport juridic de cea mai inalta calitate in domeniul muzical.
Din dorinta de a depasi asteptarile clientului nostru, ne-am concentrate atentia asupra dezvoltarii urmatoarelor valori: profesionalism, responsabilitate, etica si confidentialitate, promptitudine si creativitate.

Suntem un cabinet de avocatura cu o foarte mare experienta in domeniul copyrighting-ului si acest lucru ne obliga sa va oferim un serviciu cu adevarat independent, fiabil, rapid si sigur.
Furnizarea acestui nou serviciu de copyright a fost posibila doar dupa aparitia deciziei nr. 896/08.11.2008 privind normele tehnice si metodologice pentru aplicarea Legii nr. 451/2004 privind marca temporala

În România, avocatul este persoana licențiată în știinte juridice care, ulterior, este admisă în profesie, în baza unui examen organizat de baroul în care intenționează să profeseze.

De cele mai multe ori artisti apeleaza la avocati din diferite motive:
- probleme cu piesele care au fost copiate, fie coloana sonora sau versuri din text
- pentru cover-urile de pe cd-uri/dvd-uri
- probleme cu spectacolele pe care le sustin

In sens larg, artistul este o persoana care activeaza in mod creator intr-unul din domeniile ce apartin artei si, totodata, persoana care a dat dovada de aptitudini deosebite in meseria pe care o exercita.
Artist poate fi deseori un titlu onorific, pe care publicul il atribuie persoanei datorita talentului pe care aceasta il detine. In sens restrans, in industria muzicala este considerat artist un cantaret de mare calitate.
Acesta induce prin intermediul muzicii sale un sentiment, o idee, o senzatie sau o traire.

Ce este dreptul de autor?

Dreptul de autor este un termen juridic care desemnează drepturile recunoscute creatorilor de opere literare, artistice sau ştiinţifice sau de orice alte opere de creaţie intelectuală.

Ce se înţelege prin artişti interpreţi sau executanţi?
În sensul legii, prin artişti interpreţi sau executanţi se înţelege: actorii, cântăreţii, muzicienii, dansatorii şi alte persoane care prezintă, cântă, dansează, recită, declamă, joacă, interpretează, regizează, dirijează ori execută în orice altă modalitate o operă literară sau artistică, un spectacol de orice fel, inclusiv folcloric, de varietăţi, de circ ori de marionete.

Dreptul de autor asupra unei compoziţii muzicale incepe din momentul conceperii compozitiei muzicale, sub orice forma sau mod de exprimare.

Cat dureaza protectia dreptului de autor?
a)Protectia legala pentru drepturile morale se aplica pe toata durata vietii autorului, iar dupa moartea acestuia fiind transmisa prin mostenire. In cazul in care nu exista mostenitori, exercitiul drepturilor morale revine UCMR-ADA.

b) Protectia legala pentru drepturile patrimoniale de autor se desfasoara pe durata vietii compozitorului, iar dupa moartea acestuia drepturile fiind transmise prin moştenire, potrivit legislatiei civile, pe o perioada de 70 de ani, indiferent de data la care opera a fost adusa la cunostinta publicului in mod legal.
In cazul in care mostenitorii lipsesc, exercitiul acestor drepturi revine organismului de gestiune colectiva mandatat in timpul vietii de catre compozitor sau, in lipsa unui mandat, organismului de gestiune colectiva cu cel mai mare numar de membri, din domeniul respectiv de creaţie.

Initiativa de a crea un site care sa aiba in prim plan segmentul drepturilor in muzica este singura de acest gen din Romania si ne apartine in totalitate.

Pentru a lua legatura cu avocati specialiati in domeniul copyrighting-ului ne puteti contacta pe adresa de e-mail : avocat@drepturimuzica.com

Pentru mai multe detalii accesati : http://drepturimuzica.com/


Acest articol a fost citit de 1022 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau