Stiliştii casei Dolce & Gabbana, condamnaţi la un an şi opt luni de închisoare pentru fraudă fiscală
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Moda / Haine / Stiliştii casei Dolce & Gabbana, condamnaţi pentru fraudă fiscală

Stiliştii casei Dolce & Gabbana, condamnaţi pentru fraudă fiscală

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Stiliştii casei Dolce & Gabbana, condamnaţi pentru fraudă fiscală
Stiliştii italieni Domenico Dolce şi Stefano Gabbana au fost condamnaţi, miercuri, de Tribunalul din Milano la o pedeapsă de un an şi opt luni de închisoare pentru fraudă fiscală, a anunţat presa italiană.

Parchetul ceruse la sfârşitul lunii mai o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare, în acest proces, în primă instanţă. După ce au aflat decizia instanţei, avocaţii apărării au anunţat că vor face apel, fapt care suspendă executarea pedepsei.

Cei doi stilişti italieni, printre ai căror clienţi se află numeroase vedete de prim rang precum Beyonce şi Madonna, au respins întotdeauna acuzaţiile care le-au fost aduse.

Verdictul anunţat miercuri îi condamnă pe Domenico Dolce şi Stefano Gabbana şi la plata unei amenzi către fiscul italian în valoare de 500.000 de euro.

În acelaşi proces, în afară de cei doi creatori de modă, alţi patru acuzaţi au fost condamnaţi la pedepse de cel puţin doi ani de închisoare cu suspendare. Printre aceştia se află fratele lui Domenico Dolce, Alfonso, şi alţi manageri ai casei italiene. Un al cincilea acuzat, Antoine Noella, a fost achitat.

Cei doi creatori de modă sunt acuzaţi de fraudă fiscală prin intermediul unei serii de firme fantomă - inclusiv Gado, un acronim al numelor lor de familie - din Luxemburg, în 2004 şi 2005, cărora le-au încredinţat controlul asupra mărcilor din grupul lor, cu scopul de a evita fiscul italian, în condiţiile în care acele firme erau în realitate administrate din Italia.

Tribunalul din Milano a reţinut împotriva celor doi stilişti un singur delict, din cele două, de care erau învinuiţi, "nedeclararea anumitor venituri", renunţând la acuzaţia de "declaraţie falsă de venituri". În plus, din suma de 1 miliard de euro de care cei doi creatori au fost acuzaţi, iniţial, că au sustras-o de la fiscul italian, tribunalul a reţinut în final doar nereguli în valoare de 200 milioane de euro.
Sursa: mediafax.ro

Acest articol a fost citit de 1046 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau