Inele de logodna
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Mirese / Inele de Logodna / Inele de logodna

Inele de logodna

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Poate te intereseaza si...

De ce degetul inelar pentru inelul de logodna si apoi pentru verigheta?
In Grecia secolului al III-lea, degetul inelar avea semnificatia pe care noi o acordam astazi degetului aratator, iar in India rolul sau era similar cu cel modern al degetului mare. Totusi grecii sunt cei care au initiat valoarea degetului inelar in ceremonia nuntii, pentru ca ei considerau ca acesta este direct legat de inima prin asa-zisa "vena a iubirii".
Inelul de logodna
In anul 860 d.C., Papa Nicolae I a decretat obligativitatea inelului de logodna ca o dovada a intentiei de casatorie a doi tineri. El a instaurat de asemenea regula ca acest inel sa fie din aur, ca un semn al sacrificiilor pe care barbatul urma sa le faca pentru a asigura prosperitatea viitoarei sale familii.
Inelul de logodna cu diamante
Primul inel de logodna cu diamant a fost oferit de imparatul Maximilian Mariei de Burgundia in 1477. Venetienii au popularizat intens acest gest in secolul al XV-lea, considerand ca duritatea si frumusetea acestei pietre pot ajuta ca si casnicia celor doi sa fie temeinica si fericita.
Verighetele
In Evul Mediu timpuriu, inainte de cresterea importantei monedei, inelele aveau valoare pecuniara si erau simbolul bogatiei unei persoane. In antichitate se credea ca inelul de la nunta avea darul de a o proteja pe mireasa de "spiritele rele". Pentru o "paza" cat mai strasnica probabil, romanii le confectionau din fier. Verigheta de aur simboliza dragostea vesnica si respectarea legilor casniciei - fidelitate si respect. Aceste inele erau create sub forma unor maini care se impreuneaza sau aveau incrustate o cheie despre care se credea ca o poate ajuta pe femeie sa deschida inima sotului ei.
Acest articol a fost citit de 22438 vizitatori

  • Inele de logodna
  • Inele de logodna
  • Inele de logodna
  • Inele de logodna
  • Inele de logodna
Galerie Foto [5]
Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau