Inelul de logodna
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Mirese / Inele de Logodna / Inelul de logodna

Inelul de logodna

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Poate te intereseaza si...

Inelul de logodna - semnificatii si sfaturi  
Inelul de logodna are povestea lui, poveste care isi are radascinile in Antichitatea egipteana, se pare, obiceiul daruirii de catre mire miresei un inel de logodna fiind unul pe cat de vechi, pe atat de incarcat de semnificatii. Simbolic vorbind, inelul de logodna reprezinta o "trecere" importanta in viata unei femei, alaturi de nastere, nunta in sine si moarte: trecerea de la statutul de fata la statutul de femeie maritata. Inelul reprezinta uniunea, intregul pe care femeia il formeaza cu barbatul, refacerea androginului.
Atunci cand primeste un inel de logodna, femeia primeste de fapt o promisiune de viata intreaga, plina, din toate punctele de vedere.
Femeile considera ca inelul de logodna este simbolul cel mai evident al atentiei pe care barbatul i-o acorda. Din acest punct de vedere, oferirea unui inel de logodna este invariabil legat de doua aspecte deopotriva importante: aspectul pecuniar si aspectul simbolic. Unul dintre cele doua aspecte atarna intotdeauna mai greu, insa acest lucru depinde de sistemul de valori al femeii care il primeste.
De multe ori, gestul in sine al daruirii inelului, mai ales daca barbatul are grija sa vina ca surpriza in momentul cererii in casatorie, cantareste mult mai mult decat valoarea lui in bani.
Aspectul, adesea ignorat, al simbolismului purtat in inele de logodna, are o importanta cel putin egala cu dimensiunea valorii pragmatice a bijuteriilor de nunta. Viitoarea mireasa va aprecia cu siguranta doua lucruri: pe de-o parte cumpararea in sine a unui inel de logodna, si pe de alta parte surpriza primirii inelului, este important ca inelul sa fie cumparat de viitorul mire, fara a-si anunta viitoarea sotie.
Cum sa alegi din multitudinea de inele de logodna, pe cel perfect?
Sfatul cel mai bun este sa analizezi atent inelele pe care le poarta intr-o zi obisnuita, ca sa ai idee despre forma pe care o prefera, tipul de piatra, dimensiunile pitrei etc.
Apoi, tot cu ajutorul inelelor vechi, imprumutand eventual unul pe care nu il poarta in momentul respectiv, vei afla masura inelarului care va purta in final viitorul inel de logodna.
De asemenea, de mare ajutor pot fi prietenele, mama, surorile care vor sti intotdeauna ce fel de inel viseaza iubita ta.  
Daca iubita este o femeie foarte practica si nu mare amatoare de surprize, probabil ca alegerea si cumpararea impreuna a unui inel de logodna este solutia cea mai potrivita.
Indiferent de felul in care vei oferi inelul de logodna, dimensiunile, metalul, piatra alese, lucrul esential penbtru viitoarea mireasa este unul mult mai simplu: faptul ca va purta o viata intreaga un inel de logodna.


Sursa: nuntavoastra.ro

Acest articol a fost citit de 33960 vizitatori

  • Inelul de logodna
  • Inelul de logodna
  • Inelul de logodna
Galerie Foto [3]
Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau