Inelul de logodna
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Mirese / Inele de Logodna / Inelul de logodna

Inelul de logodna

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Poate te intereseaza si...

Simbolul casatoriei este cercul. Aceasta forma geometrica este perfecta pentru ca nu are margini, muchii si unghiuri care pot fi taiate. Practic, casatoria ar trebui sa fie ceva imposibil de destramat, asa cum este inelul.
Un inel este daruit de obicei atunci cand se face o cerere in casatorie.
Fetele viseaza la o cerere in casatorie in genunghi, cu un inel cu diamant in dar.
Dar v-ati gandit de unde vine aceasta traditie a inelului de logodna? Acest obicei dateaza din vremea Papei Inocentiu al treilea, din anul 1215. Acesta a declarat ca intelegerea de casatorie intre familii sa fie pecetuita cu un inel. Asa ca erau folosite inele simple de aur, de argint si chiar de fier, pentru oamenii de rand, pe cand inele cu pietre pretioase erau folosite exclusiv de catre aristocratie. Existau si legi care interziceau folosirea inelelor de logodna cu pietre pretioase de persoane care nu apartineau aristocratiei. Originile obiceiului de a purta diamante la inele dateaza din Evul Mediul si chiar din perioada romanilor. Romanii pretuiau diamantul pentru puterile sale supranaturale.
Printre primele persoane care au folosit inele de logodna se numara Arhiducele de Austria, Maximilian I, cand acesta a dorit sa se insoare o doamna din vestita famiie de Burgundia, tocmai in anul 1477.
Dar inelul cu diamant si-a capatat actuala sa popularitate la mijlocul secolului al XX-lea, in urma unei campanii de marketing si publicitate sustinuta de "De Beers". Cu siguranta va amintiti sloganul "A diamond is Forever".
Insa daca trecem peste frumusetea si stralucirea diamantelor, vom afla ca in spatele acestora se ascunde suferinta multor generatii de africani, pentru exemplificare vedeti filmul "Diamantul Sangeriu", asta daca nu l-ati vazut deja.
Oricum ar fi, daca primiti un inel de logodna va luati asupra voastra un mare angajament. Iubirea celuilalt.


Sursa: grace.ro

Acest articol a fost citit de 17408 vizitatori

  • Inelul de logodna
  • Inelul de logodna
  • Inelul de logodna
  • Inelul de logodna
  • Inelul de logodna
  • Inelul de logodna
Galerie Foto [6]
Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau