Inghetata de ciocolata
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separator







addf
separator separator
separator
Home / Retete Culinare / Inghetata / Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Poate te intereseaza si...

Inghetata de ciocolata este un desert delicios, potrivit pentru orice ocazie. In zilele toride de vara, o cupa de inghetata de ciocolata aduce buna dispozitie si senzatia de vacanta dupa care tanjim.

Ingrediente pentru inghetata cu ciocolata
5 oua
500 ml lapte
250 ml smantana
50 grame zahar
50 grame cacao
150 grame ciocolata cu lapte, taiata in cubulete.

Cum se prepara inghetata cu ciocolata
Crema pentru inghetata este realizata din smantana, zahar si oua. Fiecare ingredient contribuie la textura fina si aroma bogata a inghetatei. Cantitatea de smantana folosita pentru inghetata contribuie la gustul cremos, zaharul confera finete, iar ouale dau inghetatei culoarea frumoasa. Intr-o cratita amesteca smantana, laptele si praful de cacao, pana se obtine o pasta fina. Pune cratita la foc mediu, pana la punctul de fierbere. Cand incepe sa fiarba, ia cratita de pe foc si adauga cubulete de ciocolata. Amesteca bine, pana cand ciocolata se topeste complet. Intre timp, intr-un castron, amesteca galbenusurile de ou si zaharul pana se obtine o spuma omogena.

In spuma de galbenusuri, adauga treptat crema de ciocolata si smantana. Amesteca continutul in mod constant, astfel incat ouale sa nu se coaguleze. Daca apar cocoloase, strecoara crema inainte de a o pune din nou pe foc. Cratita cu crema se aseaza deasupra unei cratite mai mari cu apa fierbinte. Amesteca crema continuu, cu o lingura de lemn, pana se intareste. Dupa ce se intareste, ia crema de pe foc si continua sa amesteci cateva minute, pentru a nu se coace prea mult. Acopera crema si las-o sa se raceasca timp de cateva ore, la temperatura camerei. Cel mai indicat este sa o lasi sa se raceasca peste noapte.

Daca ai un aparat de facut inghetata il poti folosit cand crema se raceste. Cand crema se raceste, transfera continutul intr-un recipient pe care il folosesti de obicei pentru inghetata si apoi tine crema la congelator cateva ore. Daca inghetata este prea tare, cu 30 de minute inainte de a o servi, tine-o in frigider.

Cum se serveste inghetata cu ciocolata
Inghetata de ciocolata se serveste rece, in cupe. O poti orna cu sos de ciocolata, caramel sau fructe si cu o frunza de menta sau fructe proaspete.

POFTA BUNA!






Acest articol a fost citit de 2158 vizitatori

  • Inghetata de ciocolata
  • Inghetata de ciocolata
Galerie Foto [2]
Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

Comentarii (1)


adauga_bannerul_tau