Retete culinare: Inghetata de cacao
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separator







addf
separator separator
separator
Home / Retete Culinare / Inghetata / Retete culinare: Inghetata de cacao

Retete culinare: Inghetata de cacao

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Retete culinare: Inghetata de cacao
Inghetata de cacao
Ingrediente: 1 litru lapte, 300 gr zahar, 4-5 linguri de cacao, 5 oua, 2-3 linguri de faina, 50 gr de unt, 200 g frisca, esenta de rom sau vanilie
Mod de preparare:Incalzeste bine o cana de lapte, iar restul pune-l la fiert cu jumatate din cantitatea de zahar. Cealalta jumatate foloseste-o ca sa freci galbenusurile spuma. Peste acest amestec adauga apoi faina, lingurile de cacao si cana de lapte fierbinte. Cand s-a fiert laptele, da oala de pe foc si toarna compozitia obtinuta, amestecand bine. Apoi pune iar oala la foc mic, ai grija sa nu dea in clocot si amesteca in continuu pana cand capata consistenta smantanii. |n acel moment ia vasul de pe foc si adauga untul, amestecand energic. Dupa ce se raceste complet, adauga frisca si esentele. Se lasa la congelator si se poate servi presarata cu nuci, alune sau migdale maruntite ori cu fulgi de ciocolata.

Pofta buna!






Acest articol a fost citit de 16378 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau