Crema de plaja
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Frumusete / Intretinere Corporala / Crema de plaja

Crema de plaja

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Crema de plaja
Secretul cremei de plaja
Medicii dermatologi îi sfatuiesc pe românii care merg la mare de 1 mai si vor sa stea la soare sa faca plaja sanatos, pentru a nu se expune riscurilor privind bolile de piele. Crema cu factor de protectie (Sun Protection Factor – SPF) apara de radiatiile ultraviolete si este indispensabila unui bronz sanatos. De eficienta lotiunii depinde însa si secretul aplicarii ei. Specialistii subliniaza ca trebuie sa ne dam cu crema înainte de a iesi din casa. „Dupa dusul de dimineata, se aplica pe tot corpul o crema cu factor de protectie 50 (în primele zile de plaja, factorul de protectie trebuie sa fie mai mare). Abia dupa aceea putem sa plecam sa stam la soare. Crema trebuie reaplicata la trei ore dupa ce am folosit-o prima data sau, daca intram în mare, de fiecare data dupa ce ne stergem cu prosopul”, ne sfatuieste prof. univ. dr. Anca Zbranca, medic primar dermatolog la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi.
Crema se reaplica la 3 ore sau dupa fiecare baie în mare
Dupa prima zi de plaja, în care am folosit o crema protectoare cu indice mare - de 50, în urmatoarele doua-trei zile, putem sa utilizam o crema cu un indice mai mic, de 30, pentru ca bronzul sa se evidentieze mai bine. Fata are nevoie de îngrijire speciala. Daca pentru corp putem sa întrebuintam o crema cu protectie solara, o lotiune sau un spray, crema pentru fata este bine sa fie diferita de acestea.
Un aspect foarte important si la care medicii au facut referire de multe ori este intervalul de timp potrivit pentru statul la plaja. „Este total nepotrivit sa stam la soare între orele 11 si 17, atunci când intensitatea este maxima si nici lotiunile cu cel mai mare factor de protectie nu ne pot apara de arsuri sau riduri. Perioada recomandata pentru plaja este dimineata, înainte de ora 11 si dupa-amiaza, dupa ora 17”, precizeaza prof. Zbranca.
Radiatiile ultaviolete de tip B (UVB) determina aparitia arsurilor solare si a cancerului de piele, în timp ce radiatiile ultraviolete de tip A (UVA) duc la îmbatrânirea pielii si la aparitia unor forme de cancer de piele.
În ceea ce priveste protectia solara pentru zona capului, medicii ne sfatuiesc, ca în zilele calduroase, sa ne acoperim cu o palarie sau o sapca cu cozoroc. Foarte utili sunt si ochelarii de soare cu lentile mari, care sunt si la moda în acest sezon.
Sursa: ziare . com

Acest articol a fost citit de 29110 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau