Lentile de contact
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Frumusete / Lentile de Contact / Lentile de contact

Lentile de contact

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Lentile de contact
Poate te intereseaza si...

Lentile de contact, cu legatura la Internet.
O pereche de lentile de contact, incrustate cu mici circuite electronice mai subtiri decat un fir de par, ar putea fi primul pas catre construirea unui "ochi bionic" care sa redea vederea celor care au pierdut-o ori sa extinda campul vizual al oricui, informeaza Gandul.
Minicircuitele sunt plasate exact in punctele pe pe suprafata ochiului care nu impiedica vederea, iar dimensiunea lor le face aproape invizibile si cu nimic susceptibile a ingreuna suplimentar o lentila de contact obisnuita, considera inventatorii de la Universitatea din Washington.
Pana acum, numai sobolani de laborator au purtat, cateva minute, asemenea lentile, timp in care nu s-a constatat nicio reactie de respingere a lor. Dar este inca nevoie de cercetari asupra felului in care ochiul uman functioneaza, inainte ca circuitele sa suplineasca afectiunile retinei, iar imaginea sa se formeze chiar pe suprafata lor.
Atunci, circuitele ar putea recepta date prin internet, incat un sofer sa nu-si ia ochii de pe drum pentru a consulta indicatiile de trafic, iar un lucrator sa primeasca in timp real instructiunile pentru manipularea vreunui echipament sensibil.
Pentru pasionatii de jocuri pe calculator, purtarea unor asemenea lentile ar reprezenta o patrundere si mai adanca in lumea virtuala. Inventatorii sunt convinsi ca publicul va fi imediat convins sa le poarte. Cel mai bun exemplu sunt castile Bluetooth pe care le poarta astazi milioane de oameni, desi acum cinci ani nu erau considereate decat o ciudatenie.


Sursa: ziare.com

Acest articol a fost citit de 4110 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

Comentarii (3)


adauga_bannerul_tau