Oriflame
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Mondene / Lifestyle / Oriflame

Oriflame

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Oriflame
Oriflame, acuzata de subminarea securitatii nationale a Iranului. Compania suedeza Oriflame a fost acuzata de oficialii de la Teheran de subminarea securitatii de stat, dupa ce saptamana trecuta cinci angajati ai firmei de cosmetice au fost arestati sub acuzatia de spionaj.
"Oriflame avea intentia sa lupte impotriva sistemului iranian. Compania nu are nici un scop economic (...) Conform dovezilor aflate in posesia noastra, puterile occidentale si agentiile de informatii au incercat, prin intermediul acestei firme, sa creeze probleme de securitate in tara", a declarat Heydar Moslehi, ministrul iranian al Informatiilor, citat de AFP.
Initial, cei cinci angajati ai filialei Oriflame din Iran, dintre care unul avea dubla cetatenie, iraniana si suedeza, au fost acuzati de implicare intr-un joc de tip piramidal. Potrivit presei locale, angajatii ar fi fost acuzati de inselarea unui numar de 25.000 de iranieni, valoarea prejudiciului ridicandu-se la valoarea de 70 de milioane de dolari, echivalentul a 55 milioane de euro.
De partea cealalta, oficialii companiei suedeze au refuzat sa faca comentarii pe marginea acuzatiilor de spionaj care sunt aduse angajatilor, dar au dezmintit implicarea acestora in organizarea jocului piramidal.
"Suntem o firma de cosmetice, ne vindem produsele direct. Bineinteles ca nu suntem implicati in vreo activitate politica in tara", a precizat Directorul financiar al companiei, Gabriel Bennet.
Acesta a mai precizat ca a luat legatura cu ambasada Suediei la Teheran si ca actiunile autoritatilor iraniene ar putea avea legatura cu modul de functionare al companiei. "Noi vindem cosmetice si oferim unui numar de 40.000 de iranieni, in majoritate femei, posibilitatea de a obtine bani din vanzari directe".
Sursa: ziare.com

Acest articol a fost citit de 1879 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau