Sexting
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Mondene / Lifestyle / Sexting

Sexting

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Sexting
Ce este sexting-ul?Tehnica mereu in miscare si deschiderea tinerilor catre ea a facut ca si posibilitatile de recreere si comunicare sa se schimbe, uneori chiar dramatic. Asa s-a ajuns la un nou microb numit sexting.
Termenul, care inca nu are corespondent in limba romana, desemneaza actiunea de a trimite fotografii nud sau aproape nud pe telefonul altcuiva. Multi adolescenti se simt chiar obligati de anturaj sa procedeze in acest fel, pentru a nu-si pierde apartenenta la un grup.
Practic, adolescentele, narcisiste sau nu, se fotografiaza nud sau aproape dezbracate si trimit pozele, prin intermediul mobilelor, iubitului lor. Daca acesta este cinstit, pozele nu ajung mai departe, inclusiv pe Internet, decat cand relatia ia sfarsit. Ceea ce, in cazul adolescentilor, se intampla dupa putin timp.
Nu numai ca altii de varsta lor le pot viziona, dare le se pot afla in real pericol, pedofilii vanandu-si victimele, de multe ori, de pe net, dupa cum relateaza The Christian Science Monitor.
Incercand sa le apere pe adolescentele care, din nestiinta, inconstienta sau lipsa de experienta, risca sa-si faca rau, SUA se gandesc deja la niste masuri care sa pedepseasca sexting-ul. Asta, in conditiile in care 1 din 5 adolescenti americani recunoaste ca a primit sau a trimis astfel de imagini.
Numai in ultimele luni, intre granitele SUA au avut loc cel putin 20 de procese legate de astfel de cazuri.
In martie, in New Jersey, o adolescenta a fost gasita vinovata de posesie si distributie de materiale ce tin de pornografia infantila. Asta, chiar daca ea postase pe Internet fotografii care o prezentau in mai multe ipostaze, nud si seminud, pentru ca prietenul ei sa o poata admira.
Crearea unui cadru legislativ
Astfel de cazuri au existat si in Pennsylvania, Ohio sau Vermont. Daca in Ohio sexting-ul va fi considerat delict de gradul I, in Vermont se doreste intrarea in vigoare a unui text care sa legalizeze schimbul de astfel de "mesaje" intre doi adolescenti cu varste cuprinse intrev 13 si 18 ani.
Tot in acest stat, se doreste introducerea orelor de curs in cadrul carora sa se studieze efectele nocive ale sexting-ului.
Victimele tehnicii
Pentru ca dupa apasarea pe tasta "send", expeditorul, care uneori este si subiectul fotografiilor, pierde orice control asupra lor. Anul trecut, Jessica Logan, o adolescenta din Cincinnati, s-a sinucis dupa ce o fotografie nud cu ea, pe care o expediase doar prietenului, a ajuns sa fie vizionata de tot liceul in care invata.
Unii sunt de parere ca nu pedeapsa este rezolvarea in aceste cazuri si ca doar educatia in acest sens si discutiile cu parintii pot face adolescentii sa fie constienti de pericolele la care se expun.
In primul rand, parintii trebuie sa constientizeze amploarea fenomenului si sa stie cu certitudine ce aparatura au in casa si cum functioneaza aceasta. Ei trebuie sa discute cu copiii lor, sa-i monitorizeze si sa le interzica, daca este cazul, accesul la aceste echipamente.
Adolescentii ar trebui sa constientizeze, in primul rand, faptul ca si lumea virtuala isi are regulile ei si ca nu trebuie sa actioneze impotriva altora, asa cum nu le-ar placea sa fie ei tinta actiunilor similare ale altora.
Sursa: ziare . com

Acest articol a fost citit de 8581 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau