Varza murata
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separator







addf
separator separator
separator
Home / Retete Culinare / Muraturi / Varza murata

Varza murata

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Varza murata este unul dintre cele mai sanatoase alimente, fiind consumata ca atare sau folosita la prepararea unor salate sau mancaruri. Cand consumam varza murata? In special iarna, fiind un aliment de baza in timpul postului. De asemenea este esentiala in prepararea sarmalelor de Craciun. Se poate mura atat varza alba cat si varza rosie.

Iata cea mai simpla reteta de a prepara o varza murata delicioasa:

Alegeti verze mici, indesate, cu frunza subtire. Indepartati frunzele vestede, curatati cotorul si apoi puneti-le intr-un butoi su intr-un vas mare. Trebuie sa le asezati cat mai compact. Printre ele mai puneti hrean, marar uscat, boabe de porumb si o gutuie taiata in sferturi. Deasupra puneti cateva scandurele, marar uscat, crengute de visin, care sa tina verzele sub saramura. Peste toate acestea turnati o saramura facuta din apa cu sare (la 1l de apa se pun 50g de sare).

Se tine butoiul cu varza in bucatarie sau in alt loc cald, timp de 2 saptamani, pana cand incepe fermentatia. Apoi se vantura varza si se poate da la rece. Dupa aceea, din cand in cand, se vantura varza pentru a se indeparta stratul de floare de la suprafata.






Acest articol a fost citit de 2105 vizitatori

  • Varza murata
Galerie Foto [1]
Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau