Lasagna | Reteta Lasagna | retete culinare
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separator







addf
separator separator
separator
Home / Retete Culinare / Paste & Pizza / Lasagna

Lasagna

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Pentru a prepara o lasagna delicioasa, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

3 cutii rosii
1 cutie concentrat de rosii
1 dovlecel
1 vinete
2 cepe medii
3 catei usturoi
2 ardei
500 carne tocata
500g cascaval
250 g cascaval

Foi de lasagna

Sos cu cascaval:
2 linguri unt
4 linguri faina
2 pahare lapte

Condimente:
o lingurita nucsoara macinata, busuioc, oregano, piper, sare, putin praf de ardei

In plus:
Untura pentru uns tava
Mod de preparare
• Foile de lasagna se fierb 5 min in apa putin sarata pana cand se inmoaie putin. Se pun pe farfurii separat ca sa nu se lipeasca.
• Intr-o oala se pun rosiile taiate, se amesteca cu vinetele, dovlecelul si ardeii, anterior taiati cubulete. Se fierb inabusit la foc mic. In acelasi timp cepele se toaca cubulete, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se prajesc.
• La sfarsit se adauga usturoiul zdrobit, se prajeste putin si apoi totul se adauga la sos.
• Carnea se pune intr-o oala si se adauga ceapa. Se fierbe la foc mic aprox. 8-12 min. Cand carnea este prajita, se adauga concentratul de rosii si se prajeste putin.
• Adaugam sosul peste carne. Condimentam dupa gust. Punem deoparte.
• In acelasi timp pregatim sosul cu cascaval.
• Intr-o oala topim untul si adaugam faina. Prajim toate aceste ingrediente pana cand faina incepe sa capete culoarea alba, apoi, foarte incet, amestecand tot timpul, adaugam laptele pana cand obtinem consistenta ca smantana. Apoi se adauga cascavalul si se fierbe pana cand se topeste.
• Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara.
• Luam o tava dreptunghiulara cu peretii mai inalti, o ungem. Aranjam un strat de foi de lasagna, un strat de umplutura de carne, presaram cu cascavalul si repetam toate aceste actiuni pana cand ni se termina ingredientele.
• Pe deasupra presaram cu cascavalul ramas si busuiocul.
• Se da la cuptor cam 30 min la temperatura de 190C.






Acest articol a fost citit de 1443 vizitatori

  • Lasagna
Galerie Foto [1]
Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau