Reteta Pizza Capriciosa
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separator







addf
separator separator
separator
Home / Retete Culinare / Paste & Pizza / Reteta Pizza Capriciosa

Reteta Pizza Capriciosa

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Reteta Pizza Capriciosa
Poate te intereseaza si...

Pizza Capriciosa este delicioasa ca toate celelalte feluri de pizza. Savoarea ei deosebita este data de amestecul de peste si anghinare cu restul ingredientelor obisnuite.

Ingrediente 150 ml apa calda 1/2 lingurita zahar tos 1 lingurita drojdie uscata 250 g faina 3 linguri ulei de masline 1 lingurita sare 500 g rosii coapte bine 250 g sunca fiarta taiata felii 100 g mozzarella 4 fileuri de sardele din conserva 8 anghinare (miezul) conservate in ulei 4 linguri ulei (de masline) 150 g masline negre sare sau piper dupa gust 1 lingura ulei de masline pentru a unge tava

Mod de preparare - Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma; Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic, daca trebuie se adauga si restul de apa.
Se framanta bine, se lasa deoparte acoperit, sa dospeasca marindu-si volumul; Se obtin cam 500 g de aluat care se lasa la frigider de pe o zi pe alta.
Cand vrem sa preparam pizza, intindem o foaie de marimea si forma dorita, pe care o punem intr-o forma unsa; Se oparesc rosiile in apa fiarta, se racesc, se cojesc, se taie in 4 felii si se taie in fasii de-a lungul. Sunca se taie in fasii de latimea degetului: Se taie sardelele in bucati mici, anghinarele se taie in 4 felii.
Se incalzeste cuptorul la 220C si se unge o tava cu ulei; Se pune aluatul pe o planseta presarara cu faina, se intinde si se pune in tava.
Marginile se trag in sus pe peretii tavii si se impunge in multe locuri cu o furculita; Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform mozzarella rasa, fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele: Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei. Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.






Acest articol a fost citit de 882 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau