Sfaturi pentru mamici. Cum sa gasesti un pediatru bun
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Mamici / Pentru Mamici / Cum sa gasesti un pediatru bun

Cum sa gasesti un pediatru bun

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Cum sa gasesti un pediatru bun
Fie ca urmeaza sa devii mamica pentru prima data, sau doar vrei sa-ti schimbi pediatrul, gasirea unui medic bun pentru copilul tau, poate fi o sarcina dificila.

Pediatrii trebuie sa fie experţi in ceea ce priveste creşterea şi dezvoltarea copilului dvs şi, de asemenea, trebuie sa fie buni sfatuitori pentru părinţii care au numeroase întrebări si griji.

Daca sunteti pentru prima dată părinţi, căutarea unui medic pediatru trebuie sa inceapa in ultimele luni de sarcina, este bine să fie pregătita în cazul în care copilul decide sa vina mai devreme!

1. Cauta recomandari
Cel mai bun loc pentru a începe căutarea pentru un medic pediatru bun este printre prieteni, colegi de servici, recomandari din domeniul medical (mediucul de familie) sau vecini.
Încercaţi să găsiţi părinţii cu stiluri de viata si cerinte parentale similare cu ale dvs, deoarece pediatrul va reflecta probabil personalitatea dvs, iar dvs trebuie sa aveti incredere in el si sa puteti fi de acord cu criteriile lui.
Dacă sunteţi nou in cartier, suna un spital de copii din apropiere sau la un centru medical pentru a obţine recomandări.
Atunci când soliciti recomandări, menţionează priorităţile tale, cum ai vrea sa fie un medic pediatru care te va ajuta cu cresterea copilului, acest lucru va face cautarea mai stricta.
Preferinţe, cum ar fi vârsta medicului, mediul înconjurător, cum pediatrul comunică cu copiii, şi ce gen de sfaturi iti da, pot fi caracteristici la care sa te gândesti.

2. Vorbeste cu toti cei selectati
Cel mai bun mod de a-ti da seama dacă un medic pediatru, va fi bun pentru tine si copilul tau, este de a petrece timp cu el.
Părinţii trebuie sa programeze scurte interviuri cu toti medicii pediatri, acestea sunt în principal de sesiuni de informare şi nu au de obicei nici un cost asociat.
Vino pregătita cu o listă de întrebări pentru a cere cat mai multe detalii, cum ar fi: preferinte la vaccinări (unii medici pediatri, cer pacientilor lor obligativitatea de a face unele vaccinuri, alti pediatri sunt impotriva unor vaccinari suplimentare), cere medicului un interval orar in care il poti suna pentru orice intrebare, intreaba de forma preferata de comunicare şi cine se va ocupa de copilul dvs. în cazul în care medicul pediatru este în afara oraşului.
Aceasta este, de asemenea, o oportunitate de a vedea cabinetul medicului, să observi curăţenia generală din cabinet si imprejurimi, să intalnesti personalul auxiliar, şi de a te informa si despre sistemul de plata.

3. Locatia
Un factor în alegerea medicului pediatru este locaţia cabinetului fata de domiciliul tau sau fata de birou.
O idee bună este sa alegi un medic pediatru, cu cabinetul aproape de locul unde va creste copilul.
Copiii se imbolnavesc deobicei la domiciliu, la gradinita sau la şcoală, iar un medic pediatru situat în apropiere de aceste locuri, se va face programarea mai uşoara pentru tine, mai ales dacă esti la lucru.
După selectarea unui medic pediatru, observa cum sunt primele vizite la medic, cum se poarta cu copilul tau si cat de bine comunica amandoi.
Dacă lucrurile nu decurg cum ti-ar place tie sau copilul tau nu este in largul lui in preajma medicului, ia în considerare sa cauti alt pediatru.
Este normal să schimbi pediatru, cel mai important lucru este ca tu si copilul tau fiti fericiti cu decizia luata, iar tu sa fii sigura ca ai gasit un medic profesionist.

Chiar dacă poate părea mult de muncă, pediatrii buni fac o mare diferenţă în experienţa de viata pentru tine si copilul tau.
Vizitele la pediatru vor fi o parte importantă din viaţa copilului dvs, până când va tremina liceul, astfel incat asiguraţi-vă că ati luat cea mai buna decizie.Acest articol a fost citit de 1271 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau