Medicii de familie vor fi instruiţi pentru depistarea precoce a cancerului de sân
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Mamici / Pentru Mamici / Medicii de familie vor fi instruiţi pentru depistarea precoce a cancerului de sân

Medicii de familie vor fi instruiţi pentru depistarea precoce a cancerului de sân

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Medicii de familie vor fi instruiţi pentru depistarea precoce a cancerului de sân
Medicii de familie vor fi instruiţi pentru depistarea precoce a cancerului de sân, prin programe locale ale Societăţii de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală (SECS), iniţiate contra maladiei care, în România, ucide zilnic opt femei, au anunţat, miercuri, reprezentanţii organizaţiei neguvernamentale.

"Vom dezvolta programe locale de instruire a medicilor de familie, să nu mai trebuiască să aşteptăm ca statul să facă ceva pentru sănătatea noastră", a declarat director executiv al SECS, dr. Borbala Koo, la o dezbatere organizată împreună cu Societatea Naţională de Medicina Familiei / Medicină Generală şi Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România.

Cancerul la sân este prima cauză de deces în rândul femeilor din România, doar 13 la sută din totalul cazurilor noi fiind diagnosticate în stadiile 0 şi 1, la nivelul anului 2007, a mai spus dr. Koo, citând date furnizate de Centrul Naţional pentru Organizarea şi Asigurarea Sistemului Informaţional şi Informatic în Domeniul Sanitar.

În fiecare an, aproximativ 6.000 de femei se îmbolnăvesc de cancer la sân şi peste 3.000 mor din cauza acestei boli, conform datelor statistice.

Printre cauzele acestei stări de fapt se numără, spun specialiştii, educaţia precară a populaţiei privind sănătatea sânului şi lipsa unor programe naţionale de screening mamografic ori clinic.

Ca răspuns la această importantă problemă gravă de sănătate publică, SECS a lansat în 2007, în parteneriat cu Fundaţia Susan G. Kamen for the Cure® din SUA, Iniţiativa Globală Susan G. Kamen for the Cure pentru conştientizarea cancerului de sân, având ca scop crearea şi pregătirea unei reţele de membri activi în domeniul acestei maladii.
Programul se derulează în Bucureşti şi în judeţele Constanţa, Cluj, Braşov şi Mureş.
Sursa: http://mediafax.ro

Acest articol a fost citit de 840 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

Comentarii (1)


adauga_bannerul_tau