Cum sa alegi un meniu de Paste deosebit
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separator







addf
separator separator
separator
Home / Retete Culinare / Retete de Mancare / Cum sa alegi un meniu de Paste deosebit

Cum sa alegi un meniu de Paste deosebit

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Cum sa alegi un meniu de Paste deosebit
Pastele, la fel ca orice alta sarbatoare mare, este un prilej pentru a organiza o masa festiva in familie.

Si, ca orice gospodina desavarsita, daca planuiesti sa organizezi o astfel de masa festiva, trebuie sa te gandesti din timp ce meniu de Paste sa alegi.

Alegerea unui meniu de Paste nu este o operatiune chiar atat de simpla pe cat pare.

Bineinteles ca un meniu de Paste trebuie sa contina mancarurile traditionale, cum ar fi ouale rosii, preparatele din miel, pasca si cozonacul. Insa, in meniul de Pastetrebuie sa se regaseasca si multe alte bunatati.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa alegi un meniu de Paste deosebit, care sa fie pe placul invitatilor tai.

• Inainte de a te hotari asupra meniului de Paste, fa o lista cu invitatii, pentru a sti pentru cate persoane va trebui sa gatesti.
Afla daca vreun invitat este vegetarian, daca este cineva alergic la anumite ingrediente sau daca trebuie sa pregatesti ceva special pentru copii.

• In functie de aceste aspecte, poti sa stabilesti ce meniu de Paste este potrivit pentru masa festiva.
Ca orice alt meniu festiv, un meniu de Paste trebuie sa contina aperitive, doua sau mai multe feluri principale si, bineinteles, desert.

• Tine cont de preferintele invitatilor tai si include in meniul de Paste preparate care sa le sarneasca interesul.
De exemplu, daca acestora le place ciocolata sau sunt innebuniti dupa dulciuri, asigura-te ca le vei include in meniul de Pasti.

• Un meniu de Paste nu este complet daca mancarurile deosebite si rafinate nu sunt servite alaturi de un vin pe masura.
Sunt o multime de vinuri delicioase, rosii sau albe, din care sa poti sa alegi unele care sa satisfaca gusturile invitatilor.

• Include in meniul de Paste cat mai multe legume de primavara.
Pastele este sarbatoarea care celebreaza si primavara, asa ca profita de aparitia legumelor proaspete de primavara, cum ar fi sparanghelul, mazarea, morcovii, sfecla, prazul si ceapa si introdu-le in prepararea bucatelor specifice acestei sarbatori.

• Prepara pasca. Pasca face parte din preparatele traditionale de Paste, asa ca nu trebuie sa lipseasca din nici un meniu de Pasti.
Poti servi pasca in loc de paine, alaturi de bucatele de Paste sau o poti servi ca desert.










Acest articol a fost citit de 2141 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau