Friptura de Porc cu Piure de Cartofi | Retete de mancare Craciun 2013
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separator







addf
separator separator
separator
Home / Retete Culinare / Retete de Mancare / Friptura de Porc cu Piure de Cartofi

Friptura de Porc cu Piure de Cartofi

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Friptura de Porc cu Piure de Cartofi
Reteta de mancare Craciun 2012 - Friptura de Porc cu Piure de Cartofi
Vin sarbatorile si incepem sa ne gandim la preparatele pentru masa de Craciun.

Ingrediente pentru friptura:
- 1 kg muschi de porc, taiat in bucatele
- 2–3 ardei grasi, taiati felii
- 4 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- zeama de la ½ lamaie
- 1 ½ lingurita sare
- 1 lingura de piper boabe
- 200 ml vin alb
- piper

Ingrediente pentru piure:
- 1,5 kg cartofi
- 150 gr unt
- lapte
- 150 gr branza proaspata de vaci
- 200 ml smantana grasa
- 3 catei de usturoi
- 1/2 legatura marar verde
- 3 linguri de ulei
- 1 lingurita de vegeta
- cascaval ras

Mod de preparare:
Puneti la fiert, in lapte cu sare, cartofii curatati si taiati cubulete, impreuna cu 2 linguri de ulei.
Dupa ce au fiert, scurgeti cartofii, dar pastrati din lichid; adaugati untul bucatele si pasati.
Puneti treptat din laptele cald oprit, omogenizati de fiecare data, pana obtineti consistenta dorita.
Inglobati smantana, branza de vaci, vegeta, mararul tocat marunt, precum si usturoiul, zdrobit si frecat bine cu uleiul ramas.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust si bateti bine amestecul pana devine spumos.
Turnati intr-un vas termorezistent uns cu unt, presarati cascaval ras si puneti in cuptorul incins, pentru aprox. 15 - 20 min, la foc potrivit.

Carnea spalata si taiata cuburi, o bateti putin cu ciocanul de carne.
Zdrobiti usturoiul si frecati-l cu sare si 1 lingura de ulei pana devine o pasta cremoasa, inglobati piperul boabe si transferati intr-un vas mai mare, unde adaugati si carnea.
Amestecati bine astfel incat carnea sa fie invelita pe toate partile.
Acoperiti si dati la rece pentru 2- 4 ore.

Incingeti restul de ulei, adaugati carnea cu usturoi cu tot si lasati la rumenit, cateva minute pe fiecare parte, la foc mare, amestecand mereu.
Scoateti carnea si adaugati in tigaie ardeiul, caliti 2 - 5 min sau pana cand este pe jumatate facut.
Repuneti carnea, adaugati vinul si lasati la foc mic, 10 - 15 min, amestecand periodic.

Transferati intreg continutul pe un platou si stoarceti deasupra ½ lamaie, adaugati langa si piureul de cartofi.


Pofta buna la Friptura de Porc cu Piure de Cartofi de Craciun 2012!

Daca v-a placut reteta va rugam sa ne dati LIKE aici, in pagina articolului.
Multumim.








Acest articol a fost citit de 2614 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau