Friptura de porc
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separator







addf
separator separator
separator
Home / Retete Culinare / Retete de Mancare / Friptura de porc

Friptura de porc

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Friptura de porc este preferata tuturor in perioada sarbatorilor de iarna, iar daca pregatesti o friptura de porc glazurata vei impresiona pe oricine! Uita de friptura de porc traditionala si pregateste de Craciun aceasta reteta delicioasa!

Iti ia cam 3 ore sa o pregatesti si ai nevoie de:

2 kg de jambon afumat de porc
o ceapa
3 foi de dafin
500 ml de cidru (sau bere)
3 cuisoare
un baton de scortisoara
coaja rasa si zeama de la o jumatate de lamaie
coaja rasa si zeama de la o jumatate de portocala
6 boabe de piper zdrobite

Cum o prepari:

Taie ceapa in patru, asaz-o intr-un vas impreuna cu jambonul si foile de dafin, toarna apa fierbinte cat sa acopere si fierbe timp de 2 ore. Dupa aceea, lasa sa se raceasca si cresteaza soriciul in patrate.

Incinge cuptorul la o temperatura de 200˚ C.

Fierbe restul ingredientelor pana cand scad la 5 linguri. Unge friptura cu aceasta glazura si da la cuptor pentru 25-30 de minute, pana cand se rumeneste.

Asteapta 30 de minute inainte de a portiona friptura si de a o servi.






Acest articol a fost citit de 1846 vizitatori

  • Friptura de porc
Galerie Foto [1]
Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau