Friptura porc
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separator







addf
separator separator
separator
Home / Retete Culinare / Retete de Mancare / Friptura porc

Friptura porc

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Friptura porc
Poate te intereseaza si...

Retete de Mancaruri
Friptura porc
Ingrediente:
carne de porc
ulei sau untdelemn
piper
sare
usturoi
cimbru

Mod de preparare:
Carnea se taie in bucati nu prea groase, sa se patrunda mai repede in interior.
Se asaza intr-o cratita sau tava, de preferinta din tuci, potrivita cu marimea fripturii si, nesarata, se unge bine cu grasime sau untdelemn; in cratita se pun 4-5 linguri cu apa si se introduce in cuptorul bine incins.
Dupa circa 20 minute, cand s-a format o crusta la suprafata carnii, se pipereaza si se sareaza putin, intorcandu-se din cand in cand, ca sa se rumeneasca uniform si stropindu-se de fiecare data cu sosul.
Cand carnea a inceput sa se rumeneasca, se acopera cu un capac, care va retine vaporii formati, mentinandu-i fragezimea.
Cand friptura este gata, se adauga in sos 3-4 catei de usturoi, taiati in felii, o ramura de cimbru, stropindu-se bine cu acest sos; astfel isi pastreaza mai bine aroma.





Acest articol a fost citit de 3172 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau