Piept de rata cu sos de portocale
close
info
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separator







addf
separator separator
separator
Home / Retete Culinare / Retete de Mancare / Piept de rata cu sos de portocale

Piept de rata cu sos de portocale

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Piept de rata cu sos de portocale
Poate te intereseaza si...

Retete culinare, Retete de mancare - Reteta Piept de rata cu sos de portocale

Ingrediente
2 bucati piept de rata (cu piele)
sare, piper (negru sau verde)

Sos de portocale
100 gr demi-glace (preferabil de rata, dar eu am folosit de vita)
1 lingura otet de vin alb
2 lingurite lichior de portocale (am folosit Cointreau, da un gust usor amarui sosului)
1 lingurita amidon
sucul de la 1 portocala (cca 60 ml)
sare

Preparare pentru 2 portii
Se scoate pieptul din frigider. Se creasteaza pielea in romburi avand grija sa taiati doar stratul de grasime de sub piele, nu si carnea.
Sarati pieptul din belsug dar numai pe partea cu carnea. Nu sarati partea cu pielea.
Lasati pieptul sa stea la temp. camerei timp de 1 ora, cu pielea in jos.
Puneti o tigaie teflonata pe foc mic.
Stergeti pieptul cu servetele de bucatarie ca sa fie cat mai uscat. Sarati acum pieptul si pe partea cu pielea. Presarati piper pe ambele parti. Piperul verde se potriveste foarte bine cu aroma sosului de portocale.

Asezati pieptul in tigaia calda (nu fierbinte) cu pielea in jos. Lasati sa se prajeasca la foc mic pana vedeti ca incepe sa se topeasca grasimea sub el. Atunci dati focul la mediu si prajiti pieptul pana devine rumen si crocant (cca 5 minute).

Intoarceti pieptul pe cealalta parte si prajiti inca 2-3 minute.
Transferati tigaia in cuptorul preincalzit la 200C si lasati sa se coaca timp de 6 minute (in sange), 10 minute (mediu), sau 12 minute (bine facut).
Scoateti pieptul pe o farfurie (cu pielea in sus) si lasati sa stea 5 minute.

Pregatiti sosul:
- din tigaia in care ati prajit pieptul scurgeti mare parte din grasime (sa va ramana doar 2-3 linguri)
- adaugati demi-glace, otetul si lichiorul; aduceti la fierbere si fierbeti timp de 1 minut.
- dati focul la mic si adaugati amidonul dizolvat intr-o lingura de apa rece. Fierbeti amestecand tot timul pana sosul devine vascos.
- adaugati sucul de portocale si fierbeti inca 2-3 minute la foc mediu pana sosul devine siropos
- strecurati sosul printr-o sita fina (cea de ceai am folosit-o eu)
- dregeti sosul de sare
Pipetul se serveste intreg (cu pielea in sus pe farfurie) sau feliat. Se aseaza sos pe farfurie si deasupra se aseaza pieptul (intreg sau felii). Se decoreaza cu felii subtiri de portocala.

Pofta buna si Craciun Fericit!

Reteta trimisa de
Balinsche Ciprian Ovidiu “balinsche” in cadrul concursului Castiga un mixer vertical "Sunny Morning"








Acest articol a fost citit de 3874 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau