Retete de Craciun
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separator







addf
separator separator
separator
Home / Retete Culinare / Retete de Mancare / Retete de Craciun

Retete de Craciun

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Retete de Craciun perfecte pentru masa festiva de Sarbatori – Curcan umplut si rumenit la cuptor.

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

Un curcan de aproximativ 4 kg

Pentru umplutura:
• 450 g carne tocata pentru carnati
• 50 g pesmet
• lingura de cimbru uscat
• ceapa

Pentru glazura:
• 50 g unt
• 150 ml vin de Porto
• 2 lingurite de zahar
• zeama de la jumatate de portocala
• o jumatate de lingurita condimente ( piper si coriandru)
• o foaie de dafin

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 190˚ C. Se spala curcanul si se indeparteaza maruntaiele. Se sterge cu un prosop de hartie.
Faceti un amestec din carnea tocata, pesmet si cimbru si umpleti partea superioara a gatului cu acest amestec. Puneti in cavitate ceapa taiata in doua si asezati curcanul in tava de copt.

Adaugati apa de aproximativ 1 cm, acoperiti cu folie si dati la cuptor cam 18 minute pentru fiecare 500 g de carne – socoteste si greutatea umpluturii. Periodic, ungeti curcanul cu sucul din tava.

Puneti ingredientele ramase intr-un vas pe foc si lasa sa fiarba pana ajunge de consistenta unui sirop. Ungeti cu aceasta glazura curcanul in ultimele 15 - 20 de minute de rumenit.

Asteaptati 20 de minute inainte de a-l portiona si de a-l servi.






Acest articol a fost citit de 1871 vizitatori

  • Retete de Craciun
Galerie Foto [1]
Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

Comentarii (1)


adauga_bannerul_tau