Sarmale moldovenesti
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separator







addf
separator separator
separator
Home / Retete Culinare / Retete de Mancare / Sarmale moldovenesti cu varza

Sarmale moldovenesti cu varza

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Sarmale moldovenesti cu varza
Sarmale moldovenesti cu varza. Vin sarbatorile si este obligatoriu sa pregatiti sarmale. v-am pregatit o reteta de sarmale cu varza. Ingrediente sarmale moldovenesti:carne tocata (porc, vita, grasime),miez de paine, sare, piper, ceapa,patrunjel, marar, 2 oua, piper, varza murata
Mod de preparare sarmale molodovenesti:Pregatirea incepe prin oparirea foilor de varza proaspata cu bors. Sarmalele se fac numai cu virful foilor de varza.Tocatura pentru sarmale se face din carne de porc grasa. Se taie carnea in bucati mici si se trece o data prin masina. Se trece apoi a doua oara prin masina si se adauga: un miez de piine muiat in lapte, sare, piper, putina ceapa taiata foarte marunt si prajita in unt, putina verdeata tocata marunt (patrunjel si marar) si doua oua bine batute. Cu aceasta compozitie se invelesc sarmalele, care nu trebuie sa intreaca in dimensiune o nuca de marime mijlocie.
Umplutura nu trebuie sa fie nici prea strinsa in foaia de varza, nici prea slaba (se desfac sarmalele). Se pune pe fundul unui vas un strat de varza taiata fin si deasupra se asaza sarmalele, presarind intre ele boabe de piper negru. Deasupra sarmalelor, alt strat de varza taiata fin. Pe straturile de varza se pot pune felii de rosii si chiar ardei verde.Sarmalele se fierb innabusit in zeama de carne, pina ce scade lichidul la mai putin de jumatate. Se scot de la foc si se dau la rece. A doua zi, se toarna peste sarmale o sticla de vin vechi in care s-a diluat o buna cantitate de bulion italienesc (pasta de rosii) si se pune vasul in cuptor, sa fiarba mocnit si sa se rumeneasca putin. Cu zece minute inainte de a se servi se adauga doua linguri de unt proaspat.
Sarmalele se servesc cu smantana si mamaliguta. La sarmalele preparate in acest fel, vinul rosu e de rigoare.




Sursa: sarmale, retete culinare

Acest articol a fost citit de 6130 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau