Sarmale
close
info
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separator







addf
separator separator
separator
Home / Retete Culinare / Retete de Mancare / Sarmale

Sarmale

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Poate te intereseaza si...

Ce este mai minunat de Sarbatori decat mirosul apetisant de sarmale? Nici o masa de Craciun nu este desavarsita fara o portie delicioasa de sarmale aburinde!
Iata de ce ai nevoie pentru a prepara niste sarmale gustoase:

1kgcarne tocata de porc(sau porc si vita – cantitati egale)
110 grame orez
3 frunze de dafin
2 cepe uscate (marime medie)
doua linguri de untura de porc
100 grame bulion/pasta de tomate
varza acra
piper
sare (o lingura).

Cum le prepari:
Alege carne mai grasa de porc (pulpa, costita, ceafa) si trece-o prin masina de tocat o data. Poti folosi atat carne de porc cat si carne de vita, in cantitati egale. Carnea tocata se amesteca cu orezul curatat si spalat in cateva ape, ceapa taiata cubulete mici, piperul, sarea, frunzele de dafin taiate marunt si 100 ml de apa.

Foile de varza se taie, alegandu-se bucatile in care carnea poate sa fie impachetata cu usurinta. In mana stanga se pune foaia de varza, se asaza putina carne si se ruleaza foaia de varza cu mana dreapta. Mana stanga se strange caus pentru a nu lasa sa se desfaca tubul de varza, iar cu degetele de la mana dreapta se preseaza marginile foii de varza spre interior si astfel se formeaza sarmaua.

Sarmalele se fierb intr-o oala mare, tapetata cu foi de varza, si se asaza concentric, in straturi succesive in forma de melc. Peste ultimul strat de sarmale se pun apa (in asa fel incat sa acopere sarmalele), pasta de tomate si doua linguri de untura. Dupa ce au dat in primul clocot, sarmalele sunt lasate sa fiarba la foc mic timp de 2 ore.

Optional, dupa ce au fiert doua ore pe aragaz, sarmalele se pot lasa inca 20 minute la cuptorul preincalzit la 180 grade.






Acest articol a fost citit de 1479 vizitatori

  • Sarmale
Galerie Foto [1]
Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau