Retete de post - Supa de praz cu cartofi
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separator







addf
separator separator
separator
Home / Retete Culinare / Retete de Post / Retete de post - Supa de praz cu cartofi

Retete de post - Supa de praz cu cartofi

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Retete de post savuroase pentru Postul Craciunului – Supa de praz cu cartofi


Ingrediente:
4 cartofi mari albi
3 fire de praz
o felie de telina
o radacina de patrunjel
3 linguri ulei
850 ml supa de legume
150 ml vin alb demisec
o tija de telina
marar
sare
piper

Mod de preparare:
Se curata cartofii, se spala si se taie cuburi. Se pun apoi intr-o oala impreuna cu prazul taiat rondele, patrunjelul, telina (bulb si tija) si uleiul. Se adauga sare si se calesc sub capac. Se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca.

Cand se inmoaie legumele se adauga vinnul si supa de legume. Se acopera cu un capac si se lasa la fiert, la foc mic, cam 20 – 30 de minute, pana cand toate legumele sunt patrunse bine.

Se ia oala de pe foc si se lasa sa se raceasca un pic, apoi se strecoara supa. Se paseaza legumele la blender pentru a obtine un piure fin. Se subtiaza cu supa in care au fiert legumele, se adauga sare si piper dupa gust si se pune din nou pe foc pentru inca 2 – 3 clocote.

Se serveste calda, garnisita cu marar verde si praz taiat subtire.






Acest articol a fost citit de 1182 vizitatori

  • Retete de post - Supa de praz cu cartofi
Galerie Foto [1]
Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

Comentarii (19)


adauga_bannerul_tau