Cozonac cu crema de cacao, nuci si stafide. Retete Cozonac Craciun 2013
close
info
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separator







addf
separator separator
separator
Home / Retete Culinare / Retete Prajituri / Cozonac cu crema de cacao, nuci si stafide

Cozonac cu crema de cacao, nuci si stafide

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Cozonac cu crema de cacao, nuci si stafide
Poate te intereseaza si...

Cozonacul cu crema de cacao, nuci si stafide este un desert traditional ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa la Craciun.
Reteta de Cozonac cu crema de cacao, nuci si stafide nu este foarte grea, dar aveti nevoie de timp pentru preparare.

Ingrediente pentru maia
50 gr drojdie proaspata
2 linguri de lapte
1 lingurita de zahar
1 lingura de faina

Ingrediente pentru aluat
1 kg de faina
6 galbenusuri
½ l lapte
300 gr zahar
200 gr unt
50 gr ulei
coaja rasa de la o lamaie
4 fiole esenta de rom
4 fiole esenta de vanilie

Ingrediente pentru crema
300 gr nuca maruntita
2 linguri cacao
4 linguri de zahar
5 linguri de lapte
20 grame unt
Stafide


Mod de preparare:
Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de lapte, o lingurita de zahar si o lingura de faina.
Dupa ce le amestecam, se lasa la crescut.

Dupa ce a crescut maiaua, punem faina cernuta intr-un vas mare si adaugam laptele fierbinte putin cate putin, lapte ce a fost fiert cu zaharul si cu coaja rasa de la o lamaie si se framanta bine.
Galbenusurile se bat bine si se adauga treptat, se pune si un varf de sare.
Se topeste untul, ulterior se adauga peste el uleiul, iar amandoua calde se adauga in compozitie.

Peste toata compozitia se adauga maiaua si se framanta, apoi se adauga esentele, se presara faina si lasam la crescut.

Pentru crema punem laptele la foc cu unt, cacao, nuca si stafide (stafidele trebuie lasate in lapte pentru a se inmuia).

Dupa ce a crescut coca se imparte in patru parti egale.
Pentru un cozonac luam 2 bucati din cele 4 si le intindem, le ungem cu putin ulei si adaugam din crema, la final le impletim.
La fel facem si cu celelalte 2 parti.

Le asezam in forma pentru cozonac, in care se pune hartie de copt.
Cozonacul se unge cu o pensula cu galbenus si presaram zahar.

Se lasa la cuptor 50 de minute, la foc mediu aprox. 170°C.

Pofta buna la Cozonac cu crema de cacao, nuci si stafide.
Craciun 2013 Fericit!








Acest articol a fost citit de 2069 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

Comentarii (2)


adauga_bannerul_tau