Cozonac cu Nuca
close
info
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separator







addf
separator separator
separator
Home / Retete Culinare / Retete Prajituri / Cozonac cu Nuca

Cozonac cu Nuca

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Cozonac cu Nuca
Poate te intereseaza si...

Retete culinare, Retete Prajituri - Reteta Cozonac cu Nuca

Ingrediente:

- 600 g faina
- 1 ceasca lapte
- 2 oua intregi
- 2 galbenusuri
- 1/2 lingurita sare
- 140 g unt
- 2 linguri zahar
- 20 g drojdie proaspata
- 2-3 plicuri zahar vanilat

Umplutura :
- 500 g nuca macinata
- 350 g zahar pudra
- 1 praf de sare
- 1/2 ceasca lapte

Mod de Preparare:
Inmuiati drojdia frecand-o bine cu 1 lingurita de zahar pana devine lichida, apoi dizolvati-o in putin lapte caldut si lasati-o la crescut.
Separat, frecati untul spuma, cu zaharul vanilat si 2 linguri de zahar, pana ce acesta se topeste.
In faina cernuta de 2 ori, turnati la mijloc maiaua (amestecul cu
drojdia crescuta), ouale intregi, galbenusurile frecate separat cu 1/2 lingurita sare si putin cate putin din cesca de lapte caldut, pana ce obtineti un aluat legat, omogen.
Framantati-l bine, adaugand pe rand cate putin din untul frecat spuma, pana ce aluatul face besici si se desprinde de pe mana.
Lasati aluatul in vasul de framantat sub forma unei mingi.
Presarati-l cu foarte putina faina, acoperiti vasul cu prosoape de bucatarie si lasati-l in loc cald, fara curenti de aer, la crescut, pana-si dubleaza volumul.
Impartiti aluatul in doua. Intindeti pe masa de lucru putin infainata, cate o foaie de aluat, puneti 1/2 din compozitia cu nuca, repartizata uniform, lasand pe margini o bordura de circa 2 cm neacoperita.
Rulati foaia, inchideti capetele si asezati cozonacul in tava unsa cu unt.
Procedati identic si cu a doua parte de aluat.
Ungeti cu galbenus de ou usor batut si dati imediat la cuptorul foarte bine incalzit, la foc potrivit, pana ce este copt si frumos rumenit.
Nu trebuie sa lasati acest cozonac la crescut in tava, deoarece se formeaza goluri intre nuca si aluat.

Umplutura:
Intr-un bol, amestecati nuca macinata cu zaharul pudra si 1 praf de sare. Opariti amestecul cu laptele clocotit, apoi frecati bine pana cand pasta devine potrivit de consistenta astfel incat sa poata fi intinsa pe foaia de aluat.
Daca mai este nevoie se mai poate adauga putin lapte, dar cu mare grija, deoarece pasta devine foarte usor moale.


Pofta buna la Cozonac cu Nuca!
Craciun Fericit!

Reteta trimisa de
Andreea Mora “andreeamora” in cadrul concursului Castiga un mixer vertical "Sunny Morning"







Acest articol a fost citit de 1645 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau