Cozonac cu nucă și scorțișoară
close
info
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separator







addf
separator separator
separator
Home / Retete Culinare / Retete Prajituri / Cozonac cu nucă și scorțișoară

Cozonac cu nucă și scorțișoară

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Cozonac cu nucă și scorțișoară
Poate te intereseaza si...

Cozonacul este un desert traditional ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa la Craciun.
Se apropie Craciunul 2012, iar Cozonacul cu nucă și scorțișoară este un desert usor de preparat, delicios cu o cana de vin fiert sau ciocolata calda in seara de Craciun.

Ingrediente
Pentru aluat:
5 gălbenușuri
1 kg făină
400 ml lapte
150 ml ulei
200 gr zahăr
60 gr drojdie proaspătă
1 ou pentru uns
2 linguri ulei pentru tavă
coaja rasă de lămâie

Pentru umplutură:
5 albușuri
100 gr zahăr
50 gr cacao
100 gr stafide
nucă măcinată
1 fiolă esență de vanilie
1 fiolă esență de rom

Mod de Preparare:
Preparați maiaua din drojdie, 2 linguri zahăr și 100 ml lapte cald.
După ce a crescut la cald, o adaugați în făină cu zahărul dizolvat în laptele călduț si aromat și gălbenușurile.

Frământați aluatul cel puțin 20 de minute, încorporând treptat uleiul.
Lăsați să crească 1 oră, la cald.

Pentru umplutură, înmuiați stafidele în apă caldă cu esența de rom.
Bateți albușurile spumă cu zahărul și le amestecați cu vanilie, nuci, cacao și stafide.
Întindeți două foi, pe care le ungeți cu umplutura pregătită, apoi le rulați și așezați cozonacii în formele unse cu ulei.

După ce i-ați lăsat să mai crescă la cald inca 20 de minute, îi coaceți 1 oră, la foc mediu.
Îi scoateți din cuptor și îi ungeți cu oul bătut.

Pofta buna la Cozonac cu nucă și scorțișoară de Craciun 2012!






Acest articol a fost citit de 874 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau