Retete de Prajituri
close
info
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separator







addf
separator separator
separator
Home / Retete Culinare / Retete Prajituri / Retete de Prajituri

Retete de Prajituri

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Retete de Prajituri
Poate te intereseaza si...

Retete de PrajituriRetete de Prajituri cu caiseIngrediente Retete de Prajituri cu caise:Ingrediente pentru Retete de Prajituri cu caise - 10 portii:Pentru blat:-o lamaie-125g unt/margarina-100g zahar-2 oua-175g faina-1/2 pachet de praf de copt-1-2 linguri de laptePentru umplutura:-750g caise proaspete-500g caise din conserva-50g nuca de cocos rasa-500ml frisca-1 pachet zahar vanilatSeparat:-o tava pentru prajituri;-hartie cerata pentru tava.Mod preparare Retete de Prajituri cu caise:Pregatirea blatului.Lamaia se opareste si se usuca. Se razuie coaja. Fructul se taie in doua si se stoarce.Untul sau margarina se bate spuma si se amesteca cu zaharul.Ouale se incorporeaza acestei mase de unt si zahar fara a separa albusul de galbenus. Se amesteca totul cu mixerul pana ce cristalele de zahar se topesc.Coaja de lamaie, faina si praful de copt se amesteca. In timp ce amestecati turnati cate putin lapte si cate putin suc de lamaie. Aveti grija sa nu se formeze cocoloase.Umplutura.Caisele proaspete se oparesc, deoarece prin fierbere ele isi intensifica aroma si se cojesc, pentru ca pielita nu se inmoaie. Se taie fructul in doua si se scoate samburele. Daca folositi caise din conserva, acestea se scurg si se lasa putin sa se usuce.Cuptorul se incinge in prealabil la 180Âş C. Tava se acopera cu hartie cerata. Se toarna blatul in tava, se netezeste, se pun jumatatile de caisa cu partea bombata in sus. Tava se da la cuptor, la foc potrivit, pe gratarul din mijloc si se lasa 25-40 minute pana devine aurie. Se scoate si se lasa sa se raceasca.In acest timp nuca de cocos se caleste intr-o tigaie fara grasime pana devine aurie. Frisca se bate impreuna cu zaharul vanilat.Frisca batuta se toarna peste prajitura racita. Se decoreaza cu nuca de cocos si se taie in bucati.In loc de frisca, puteti folosi albus de ou batut spuma, iar caisele pot fi inlocuite cu piersici sau alte fructe de sezon.

Click aici pentru mai multe RETETE CULINARE






Acest articol a fost citit de 9507 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau