Rulada de nuci cu frisca
close
info
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separator







addf
separator separator
separator
Home / Retete Culinare / Retete Prajituri / Rulada de nuci cu frisca

Rulada de nuci cu frisca

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Rulada de nuci cu frisca
Poate te intereseaza si...

Bolnavii de ulcer, gastrita, colita, ficat, inima, ca si obezii nu trebuie sa sufere de pe urma faptului ca nu mai pot consuma dulciuri. Intrebari despre acest aspect si le pun mai ales diabeticii. Cu totii se pot linisti, fiindca exista o gama larga de retete dietetice, elaborate cu grija pe baza indicatiilor si contraindicatiilor alimentare.
Cand spunem dieta, imediat ni se invarteste in cap ideea restrictiilor. Suntem tentati sa condamnam noul regim alimentar, deoarece ne lipseste de anumite placeri. Este stiut ca mancarea nu aduce numai energia necesara organismului, ci si destinderea lui.
Iar daca vine vorba despre desert, cel care incheie masa, ar insemna, neconsumandu-l, sa fim privati de acea voluptate gustativa, pentru ca el contine zahar. Studiile de psihologie gastronomica au concluzionat, in repetate randuri, ca dulciurile nu pot fi eliminate din viata oamenilor suferinzi. Ele compenseaza alimentatia mai restransa a unei astfel de categorii.
Diabeticilor, caci lor le este dedicata reteta, le sunt permise deserturile ce au in compozitie gelatina indulcita cu zaharina, cele cu nuci, frisca, cremele de ou fara faina, laptele de pasare in care se pune tot zaharina.
Rulada de nuci cu frisca pe care o supunem atentiei, culeasa din lucrarea "Dulciuri dietetice" a colectiei "Caleidoscop", ajunge pentru 4 portii. Contine in total 15g. de glucide. Ca ingrediente, va trebuie: 100 g nuci, 200 g frisca nebatuta, 4 oua, 4-8 tablete de zaharina, coaja de lamaie dupa gust.
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca usor. Se pun 80 g de nuci macinate, coaja de lamaie si 4 tablete de zaharina dizolvata intr-o lingura de apa. Compozitia omogena se toarna pe o tava tapetata, unsa cu unt si presarata cu 20g de nuci. Stratul trebuie sa aiba circa un centimetru.
Se coace la foc iute. Cand este gata, se rastoarna pe un tifon. Rulada se lasa sa se raceasca si se umple cu frisca batuta, la care s-au adaugat celelalte 4 tablete de zaharina, desigur, dizolvate intr-o lingura de apa. Se ruleaza, dupa care se taie felii potrivite.




Sursa: ziare.com

Acest articol a fost citit de 1500 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau