Rochia de mireasa
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Mirese / Rochii de Mireasa / Rochia de mireasa

Rochia de mireasa

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Istoricul rochiei de mireasa
Trenduri, stiluri apreciate si culori. Nunta. Cum a inceput totul? V-ati gandit vreodata de unde a venit ideea de a purta rochie de mireasa la o nunta? Rochiile de mireasa au fost purtate de-a lungul secoleleor atat de mirese tinere cat si de cele mai varsta. In timpurile noastre totul poate trece drept rochie de mireasa totusi in secolul trecut rochia de mireasa era in general cusuta dintr-un material fluid de culoare alba.

Albul de obicei este acceptat ca si culoare traditionala a rochiilor de mireasa si multi creatori de moda prefera aceasta culoare,culoare ce reprezinta puritatea si inocenta miresei in devenire. Multe femei insa iau in considerare si alte culori pentru rochiile lor de mireasa, culori cum ar fi galbenul, albastrul, cremul, rozul. Rochille de mireasa s-au schimbat in timp asa cum toate s-au schimbat. In secolul trecut rochia de mireasa era aleasa dupa statutul financiar.

Femeile care nu erau avantajate din punct de vedere economic nu isi puteau permite luxul de a purta o rochie de mireasa extraordinara care ar fi putut fi purtata o singura data. Dimpotriva ele selectau ceva mai simplu care putea fi purtat pentru ceremonia religioasa, dar si la alte ocazii decat ziua nuntii lor. Rochiile de mireasa cu stiluri si culori diferite erau populare la nivel elitist si inglobau in general stilul si personalitatea miresei in devenire dar si stilul modern al timpului respectiv.

Culori populare
Un vechi poem vorbeste despre culoarea rochiei de mireasa. Daca o mireasa este maritata in alb, toate vor fi bune.
Cu acestea fiind zise nu inseamna ca toate miresele au ales ca si culoare istorica albul, dimpotriva multe mirese au ales culoarea bleu, perla sau chiar culoarea neagra. Multe mirese au purtat albastru numai pentru ca au crezut ca alegand culoarea albastra pentru rochiile lor de mireasa, viitorii lor soti nu le vor insela( un alt vers din celebrul poem).


Acest articol a fost citit de 2659 vizitatori

  • Rochia de mireasa
  • Rochia de mireasa
  • Rochia de mireasa
  • Rochia de mireasa
  • Rochia de mireasa
Galerie Foto [5]
Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

Comentarii (1)


adauga_bannerul_tau