Ce trebuie sa stii despre sarcina extrauterina
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Mamici / Sarcina / Ce trebuie sa stii despre sarcina extrauterina

Ce trebuie sa stii despre sarcina extrauterina

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Ce trebuie sa stii despre sarcina extrauterina
Daca ti-ai propus sa ramai insarcinata sau deja esti insarcinata, probabil ca ti-ai pus intrebari despre sarcina extrauterina sau sarcina tubala. Sarcina extrauterina este o problema ce poate aparea fara nici un fel de avertisment in primul trimestru de sarcina. Tocmai de aceea este bine sa cunosti simptomele specifice pentru sarcina extrauterina, precum si factorii de risc care pot duce la o sarcina extrauterina.

Sarcina extrauterina inseamna orice sarcina care se dezvolta in afara uterului. O sarcina extrauterina nu poate fi dusa niciodata la termen. Sarcina extrauterina se dezvolta, in general in trompele uterine, insa se poate dezvolta si in cavitatea abdominala, la nivelul ovarelor, in cervix sau in muschii uterului.

Factorii de risc pentru sarcina extrauterina

Orice afectiune aparuta la nivelul trompelor uterine – cum ar fi o interventie chirurgicala la nivelul acestora, existenta unei sarcini extrauterine anterioare sau antecedente ale unor boli pelvine inflamatorii – poate fi considerata factor de risc pentru o sarcina extrauterina.
Alti posibili factori de risc pentru sarcina extrauterina ar fi: folosirea unui contraceptiv intrauterin, fumatul, multi parteneri de sex sau cazuri de infertilitate in familie.

Simptome pentru sarcina extrauterina

Cele mai frecvente simptome pentru sarcina extrauterina sunt sangerarea vaginala si durerile abdominale si pelvine. Cand o sarcina extrauterina se dezvolta intre trompele uterine, poate provoca hemoragii abdominale abundente. Daca nu sunt tratate, aceste sangerari pot duce la deces.
Acest articol a fost citit de 1588 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau