10 Porunci pentru protectie solara
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Sanatate / Sfatul Medicului / 10 Porunci pentru protectie solara

10 Porunci pentru protectie solara

Reseteaza Micsoreaza Mareste

10 Porunci pentru protectie solara
Devoratorilor de Soare, Luati aminte: Vara a sosit! Trebuie sa va protejati pielea delicata de razele dure ale soarelui, dar asta nu inseamna ca trebuie sa va ascundeti in casa tot sezonul. Iata, va oferim expertiza facuta de Dr.Neel Patel impreuna cu Specialistii din Sud – Vest Scottsdale, Arizona. Bucurati-va de Soare in aceasta vara, insa, niciodata sa nu treceti peste cele 10 Porunci de protectie solara.
10. Sa nu fii zgarcit
Potrivit Dr. Patel, "Majoritatea persoanelor aplica doar 25 – 50 % din produsele de protectie solara recomandate. Produsul trebuie aplicat pe intreg corpul, de mai multe ori. Asigurati-va ca ati aplicat cu 15 – 30 de minute inainte de a iesi in aer liber. Nu uitati de urechi, buze, gat, nas, maini si picioare.”
Dr. Patel adauga, "Evitati sa folositi pe fata spray-ul pentru protectie solara, daca este posibil”.
9. Trebuie sa reaplici frecvent
Nu te baza pe faptul ca daca te-ai dat o data cu crema de protectie solara, te va tine toata ziua.
De fapt, Dr. Patel spune ca trebuie sa aplicati o data la doua ore.
8. Nu folositi ca scuza "nu ma ard, doar ma bronzez"
Doar pentru ca nu te arzi imediat, nu inseamna ca esti protejat de UV si de cancerul de piele. Mai mult decat atat, protectia solara previne imbatranirea prematura a pielii.
7. Trebuie sa aplicati crema de protectie solara chiar si in zilele racoroase si innorate
Potrivit lui Dr. Patel, "Protectia solara trebuie aplicata in fiecare zi. Chiar daca ferestrele au filtru contra UVB, suntem expusi daunelor provocate de UVA in timp ce conducem sau stam langa o fereastra la birou. Deoarece multe din cazurile de cancer de piele sunt rezultatul expunerii cumulative la ultraviolete, chiar si cele mai mici raze de soare de zi cu zi, pot duce mai tarziu la aparitia tumorilor. “
Asa ca, nu va asumati riscul. Si nu luati in joaca protectia solara daca cerul este acoperit de nori. S-ar putea sa ai un fals simt de securitate atunci cand soarele este acoperit de nori, si nu este momentul pentru a sari peste protectia solara. Dr. Patel precizeaza ca"80 % din radiatiile ultraviolete sunt prezente in zilele noroase. Apa si zapada pot reflecta 80% din radiatiile UV. Nisipul reflecta doar 25 %."


Acest articol a fost citit de 1579 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau