Vaccinul Gardasil reduce apariția verucilor genitale
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Sanatate / Sfatul Medicului / Vaccinul Gardasil reduce apariția verucilor genitale

Vaccinul Gardasil reduce apariția verucilor genitale

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Vaccinul Gardasil reduce apariția verucilor genitale
Noi studiiarată că vaccinul Gardasil® reduce apariția verucilor genitale.
Datele noi prezentate lacongresul Eurogin arată beneficiile vaccinării cu Gardasil® împotriva HPV în Europa și confirmă siguranța acestuia.
Praga, 2012 - Mai multe studii importante au fost împărtășite la congresul EUROGIN și au adus dovezi în plus pentru eficacitatea și siguranța vaccinului Gardasil® în protejarea împotriva bolilor ce au legătură cu HPV, la nivel internațional.

Au fost discutate trei studii cu privire la activitatea echipelor științifice europene care au colaborat cu sistemele locale de sănătate pentru a studia impactul vaccinării împotriva HPV, în Germania, Belgia și Suedia. Aceste trei studii independente oferă rezultate similare, arătând că vaccinarea împotriva HPV cu Gardasil® este eficace în reducerea incidenţei de veruci genitale în rândul femeilor tinere.

În paralel, două studii efectuate în Franţa şi Suedia / Danemarca au confirmat, de asemenea, profilul sigur al vaccinului Gardasil®.
Impactul în prevenirea condiloamelor genitale, un simptom precoceal infecției cu HPV.

Gardasil® atacă în mod direct cele patru tipuri de HPV 6, 11, 16, 18, care, împreună, produc majoritatea bolilor genitale HPV.
Impactul lui Gardasil® în reducerea verucilor genitale este foarte important. Dar, având în vedere faptul că verucile genitale sunt cele mai precoce boli care au legătură cu HPV-ul, apariția lor poate fi și un factor de determinare a unei infecții viitoare cu HPV.
Alte boli legate de HPV, cum ar fi cancerul de col uterin, se dezvoltă în mai mulți ani şi,din moment ce Gardasil® este disponibil pe piaţă de doar de șase ani, rezultatele vaccinării sunt de așteptat în 10-20 de ani.

Cele mai noi studii de impact arată că Gardasil® ajută la reducerea numărului de femei tinere diagnosticate cu condiloame genitale:
- O echipă de la Institutul German de Epidemiologie şi de Prevenire (BIPS) a constatat într-un studiu, că incidenţa verucilor genitale în Germania a scăzut cu 23%, la fetele tinere cu vârsta de15 – 19 ani, după introducerea vaccinării HPV. Peste 30% din fetele cu vârsta între 12-17 ani din populaţia aflată în studiu a primit în 2008 cel puţin odoză de vaccin.

- În Belgia, un studiu retrospectiv observațional a constatat că femeile tinere care au fost vaccinate cu Gardasil® au arătat o scădere semnificativă a incidenței verucilor genitale, comparativ cu cele care nu au fost vaccinate sau au fost vaccinate cu vaccin bivalent (care nu protejează împotriva verucilor genitale). Femeile care nu au fost vaccinate cu Gardasil® au prezentat un risc de 8 ori mai mare de a dezvolta veruci genitale decât cele vaccinate cu Gardasil®.

- În Suedia, un studiu naţional în populația de risc a estimat că 4300 dintre cazurile de veruci genitale au fost evitate în fiecare an în perioada 2006- 2010, ca urmare a vaccinării HPV. Suedia a condus vaccinarea oportunistă începând cu 2006, rezultatul fiind vaccinarea a aproape124.000 de femei (2006-2010). Suedia subvenţionează vaccinarea fetelor cu vârsta cuprinsă între 13-17 ani și rata de acoperirea vaccinuluia fost de 25-33% în acea perioadă.

Aceste descoperiri adaugă noi elemente de probă la rezultatele observate în ultimii ani, în Australia, unde incidența verucilor genitale la fete şi femei tinerea scăzut cu 59%, la 2 ani de la lansarea unui program de vaccinare HPV.
În zona Melbourne, cazurile de veruci genitale aproape că au dispărut la femeile tinere la numai 4 ani de laînceperea programului de vaccinare.

Observaţiide siguranţă:
În completare la aceste studii de impact, alte echipeş tiinţifice prezintă două lucrări importante ce confirmă siguranța Gardasil®:
Cel mai amănunțit studiu de siguranță pentru HPV efectuat în Suedia și Danemarca a demonstat că nu a existat niciun risc din punct de vedere neurologic, tromboembolic sau autoimun la femeile vaccinate împotriva HPV.

Un studiu observațional în Franţa confirmă în continuare aceste rezultate şi cele eliberate la finalul anului 2011de către Autoritatea de Sănătate Franceză, neobservând vreun risc crescut de boli autoimune asociate cu vaccinarea Gardasil®.

Înainte de aceste date, studiile clinice pentru Gardasil® au inclus peste 25.000 de adolescenți și adulți, în aproape 40 de ţări. În timpul studiilor clinice şi de la prima sa zi pe piaţă, siguranţa şi eficacitatea vaccinării cu Gardasil® au fost sub analiză continuă, ajungând la peste 10 de ani de cercetare în centre din toată lumea.

Luate împreună, aceste studii recente cu privire la Gardasil® continuă să demonstreze că vaccinarea cu Gardasil împotriva HPV este bine tolerată şi eficientă peste tot în lume, în toate tipurile de populații.
Gardasil® este singurul vaccin tetravalent împotriva HPV 6,11,16 si 18, indicat pentru utilizarea de la vârsta de 9 ani pentru prevenirea leziunilor genitale precanceroase (col uterin, vulvar si vaginal), a cancerului de col uterin cauzat de tipuri oncogene de Human Papillomavirus (HPV), precum şi a verucilor genitale (condyloma acuminata) determinate de anumite tipuri de HPV.
Aceste patru tipuri de HPV sunt responsabile pentru majoritatea bolilor genitale legate de HPV.

Mai mult de 87 milioane de doze de Gardasil® au fost distribuite la nivel global, cu 20 de milioane de euro în Europa de Vest.

Despre Eurogin 2012 - eurogin.com
Eurogin este cea mai importantă conferinţă la nivel european dedicată bolilor care au legătură cu HPV și marchează reuniunea celor mai importanți experţi în domeniul cancerului de col uterinşi bolilor legate de papilomavirusul uman.

Despre Merck
Merck este astăzi lider mondial în industria sănătăţii şi contribuie la crearea unei stări de sănătate mai bune în întreaga lume.
În afara Statelor Unite şi Canadei, Merck este cunoscută sub numele MSD.

Datorită medicamentelor noastre cu reţetă medicală, vaccinurilor, terapiilor biologice şi produselor pentru uz uman şi pentru sănătatea animalelor, lucrăm cu clienţi şi operăm în peste 140 de ţări pentru a furniza soluţii inovatoare de servicii medicale.

În plus, ne angajăm să sporim accesul la serviciile medicale prin politici, programe şi parteneriate vaste.
Pentru mai multe informaţii, vizitaţi merck.com şi urmăriţi-ne pe Twitter, Facebook şi YouTube.Acest articol a fost citit de 990 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau