Ce nu stiai despre tatuaje
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Frumusete / Tatuaje / Ce nu stiai despre tatuaje

Ce nu stiai despre tatuaje

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Ce nu stiai despre tatuaje
Din dorinta de a adauga un element in plus farmecului personal, multi tineri apeleaza in ultima perioada la centrele de tatuare, fara a cunoaste pe deplin consecintele unei astfel de initiative, in eventualitatea ca vor avea nevoie in viitor de un examen RMN.
Daca la mijloc sta intentia de a creste incasarile cu orice pret, sau pur si simplu e din nestiinta, asta nimeni nu o poate spune cu certitudine, dar centrele specializate in efectuarea de tatuaje permanente nu afiseaza niciun aviz menit sa informeze potentialii clienti in legatura cu neajunsurile pe care le implica executarea unei astfel de interventii pe corp.
Totusi, scuza este la indemana si perfect valida: legea nu o cere. Astfel, putine sunt persoanele care cunosc faptul ca un tatuaj permanent al gleznei sau al mainii, ne impiedica pentru tot restul vietii sa efectuam un examen RMN la nivelul articulatiei respective.
Un fluture imprimat pe umar, sold sau inghinal-superior au aceleasi consecinte asupra zonei anatomice respective.
La fel pentru coloana cervicala, lombo-sacrala, coapse, genunchi, gambe si fata - zone pe care se executa de regula tatuaje permanente - investigatiile medicale de imagistica prin RMN nu vor mai putea fi realizate.
Literatura medicala de specialitate subliniaza acest lucru, recomandand o procedura standard de selectie a pacientilor si atentionand asupra artefactelor de imagine induse de tatuaje in cazul examinarii prin RMN a zonei corespunzatoare, asa cum precizeaza Dr. Thomas H. Berquist, in lucrarea sa MRI of the Musculoskeletal System.
Inainte de a opta pentru efectuarea unui tatuaj permanent, ar fi corect ca amatorii sa fie informati in acest sens, oferindu-le astfel posibilitatea de a decide in deplina cunostinta de cauza, mai cu seama ca sumele pe care le scot din portofel pentru o astfel de initiativa sunt destul de consistente.
O cautare rapida prin site-urile centrelor specializate in tatuaje ne ajuta sa ne orientam in acest sens: costul unui tatuaj permanent variaza in functie de model, suprafata si numarul culorilor - un tatuaj in patru culori spre exemplu, acoperind o suprafata de pana la 30 de centimetri patrati, costa aproximativ 100 lei, iar pentru suprafete mai mari, circa 2,5 lei pe centimetrul patrat.
Sursa: ziare.com

Acest articol a fost citit de 190290 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau